
Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg 2016
En sällsynt skönhet!
Lorentz utmärkta Riesling fick svindlande 97 poäng av Decanter i den föregående årgången... 2016 är ännu inte recenserad. Men årgången i Alsace är av utomordentlig kvalitet och toppnoterna till Lorentz mästerverk ligger säkert och lurar och kommer snart att regna ner på vinet!
Druvorna kommer från Kanzlerberg, den minsta Grand Cru-vingården i Alsace. Bara det säger en hel del. Smaken säger dock allt: Oöverträffad Riesling!
Rekommenderas till mustiga fisk- och skaldjursrätter, fågel och lättare kötträtter. Prova också rökt kött, lätta asiatiska rätter och starka ostar. Servera vid 10-13°C.
Hur smakar Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg 2016?
Ljust gyllene färg i glaset. Drottningdruvvinet visar upp sina gröna, saftiga äpplen och lite bittra grapefrukt/citrusfrukter vackert mot en cocktail av tropiska frukter med härliga söta honungsdroppar på baksidan. Torr, men inte knastertorr. Fyllig smak och frukt som är precis lagom. En friskhet av vita blommor märks på näsan, som också erbjuder en något rökig karaktär som ger vinet extra kant och karaktär. Ett exakt och välplacerat syrabett tar upplevelsen säkert till mållinjen. Fängslande utsökt Riesling! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg 2016 passar bra till...
Hur är Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Kanzlerberg 2016 framställt?
Vinet är gjort på 100% Riesling från gamla vinstockar på den 3,23 ha stora, sydvästvända Grand Cru Kanzlerberg i Bergheim. Musten jäser i ståltankar och vinet mognar i hela 4 år i producentens källare innan det är klart för lansering. Torr, men inte knastertorr (7,21 gram restsocker per liter) Produktion: 4110 flaskor.
Druvor
RieslingOm Gustave Lorentz

“You can find our full range of wines in a number of high-end restaurants including the two Michelin star Hotel l’Auberge de l’Ill in Illhaeusern, Alsace and the iconic one Michelin star La Tour d’Argent restaurant in Paris.” – Gustave Lorentz
Det är inte bara sommelierer på Frankrikes främsta Michelin-restauranger som tävlar om att lägga beslag på Gustave Lorentz’ gudomliga Alsace-viner…
Upprepade "Best in the Show"-troféer vid prestigefyllda Decanter World Wine Awards har skapat en sådan enorm törst efter familjeegendomens viner att hälften av flaskorna exporteras till 60 länder världen över. Vinerna serveras dessutom i First Class/Business Class ombord på lyxflygbolag som Fly Emirates, Air France, Japan Airlines och Qatar Airways.
Gustave Lorentz i Bergheim grundades 1836. Genom sju generationer har familjen förfinat konsten att förmedla sina otroliga terroirer i hjärtat av Alsace samtidigt som man bevarat varje druvsorts unika karaktärsdrag.
Sedan 2012 odlas och är alla viner från husets egna 33 hektar ekologiskt certifierade. Hälften är dessutom klassificerade som Grand Cru! Under George Lorentz ledning har mer än 50 miljoner kr investerats i nya, toppmoderna produktionsanläggningar.
Resultatet är druvor och alsaceviner av högsta kaliber. Crémant d’Alsace med smak och omdömen i nivå med exklusiv champagne. Réserve-seriens vita viner i typisk alsacisk stil på Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer samt områdets absoluta kungdruva Riesling. Högst upp hittar vi husets ekologiskt certifierade viner från enskilda vingårdar, ledda av Grand Cru Kanzlerberg och Grand Cru Altenberg de Bergheim, där terroirens prägel och världsklass verkligen får lysa igenom.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning