Tillbaka

Abremundos Octava Alta 2016

Argentina

Argentina, Mendoza

15% alk.

75 cl

1 fl. per st.
584,95 SEK
6 fl. per st.
474,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point James Suckling
93 Point Decanter
92 Point Robert Parker
⭐ 4,1 Vivino

Abremundos Octava Alta 2016

Argentina

Argentina, Mendoza

15% alk.

75 cl

"95 points. Already delicious." - James Suckling

"93 points. A wonderful subtle power..." - Decanter

"92 points. Spicy and smoky. Mixing berry fruit with herbs and an earthy touch" - Robert Parker

2016 äntligen i lager... Ett av våra mest kraftfulla och intensiva rött viner är tillbaka i sin bästa form någonsin!

Marcelo Pelleriti blev den förste sydamerikanen någonsin att nå 100 poäng hos Robert Parker. Marcelo är också en skicklig gitarrist och producerar Abremundos-sortimentet i nära samarbete med musikern och sommelieren Pedro Aznar.

Octava Alta är intensivt, raffinerat och komplext. En mästerlig Malbec med 20% Cabernet Franc.

Rekommenderas för nötkött, lamm, barbeque, pulled pork och Tex-Mex. Njut av vinet vid 16-18°C.

Marcelo Pelleriti gör toppvinet Octava Alta av 80% Malbec och 20% Cabernet Franc, skördade från terroirer 1100 meter över havet i den berömda Uco-dalen.

1 fl. per st.
584,95 SEK
6 fl. per st.
474,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point James Suckling
93 Point Decanter
92 Point Robert Parker
⭐ 4,1 Vivino

Recensioner av Abremundos Octava Alta 2016

95 Point

James Suckling

This shows beautiful dark berries, light chocolate and vanilla on the nose and palate. It’s a co-fermented blend of malbec and cabernet franc. Medium body, a pretty center palate and a long and subtle yet flavorful finish. Better in 2020, but already delicious.

93 Point

Decanter

Inviting, evolving nose of dark fruits with hints of sweet spices. A wonderful subtle power nourishing you along the way.

92 Point

Robert Parker

The 2016 Octava Alta comes from one of the most unusual vintages of recent times, cold and extremely wet. It's a blend of 80% Malbec and 20% Cabernet Franc from Altamira and Los Chacayes. It fermented in 225-liter rolling French barrels, and the élevage was in French barrique and lasted for 14 to 16 months (down from 18). As you go up in the price ladder, the wines seem to be more marked by the oak, and this is spicy and smoky, mixing the berry fruit with herbs and an earthy touch. The palate is medium to full-bodied with plenty of tannins and a dry, austere finish.

⭐ 4,1

Vivino

Hur smakar Abremundos Octava Alta 2016?

Nästan svart i glaset med lila nyanser. Nosen lockar med viol, mörka plommon, mogna björnbär och svarta vinbär samt djupa toner av lakrits, kaffe, choklad, peppar och cigarrlåda. Smaken är "plommonig" med härlig bärsötma och fin, fin intensitet. Eftersmaken är saftig och ihållande med sammetslena tanniner. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.

Abremundos Octava Alta 2016 passar bra till...

Om Abremundos

En rockmusiker, ett barnbarn till en vinmakare och en gemensam passion för både vin och musik. Vad blir det? – Ett musikaliskt vinäventyr!

Pedro Aznar hade en långvarig dröm om att bo på och driva en vingård. År 2012 möttes Pedro och Marcelo Pelleriti för första gången. Det blev ett avgörande möte, där det omedelbart blev uppenbart för dem båda att de delade samma passion för vin. Så började ett spännande äventyr. Marcelo tog med Pedro till Mendoza, där han fick vara med och sätta ihop deras första blend. Blendet döptes till ”Página 1” och bestod av druvor från vingårdar belägna över 1100 meters höjd över havet. Druvfördelningen var 55% Cabernet Franc och 45% Malbec. Vinet blev startskottet för en fantastisk resa som har resulterat i många utmärkelser och serier av högt recenserade viner världen över.

Marcelo Pelleriti är vinexperten i partnerskapet. Som barn klättrade han i sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka intresset för vindruvsodling. Som vuxen har Pelleriti fått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören på Monteviejo-vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har gått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Sedan 2001 gör Marcelo vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som både äger 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Marcello är dessutom den första argentinaren som uppnått de magiska 100 av 100 Robert Parker-poängen. På sommaren framställer Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion. Förutom vinet är Marcelo musikälskare, och hans stora passion i livet är gitarren. Det var just musiken som ledde till mötet och det fruktbara samarbetet med Pedro Aznar.

Pedro Aznar är sångare, låtskrivare och musiker. Som 18-åring bildade han ett rockband som kom att definiera den argentinska rockscenen i flera generationer. Genom åren var han också medlem i jazzgrupper och har vunnit tre Grammy-priser. Filmmusik, solokarriärer och många tilldelade priser senare har Pedro nu fördjupat sig i vinets värld och utbildar sig till sommelier vid ett av de mest erkända vin- och spritakademierna i Argentina.

Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna högt betygsatta vinserier – däribland ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer som nu är nära vänner och affärspartners.

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2016

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter