0Varukorg

Tillbaka

Abremundos Octava Alta 2018

Argentina

Argentina, Mendoza

15% alk.

75 cl

1 fl. per st.
594,95 SEK
6 fl. per st.
474,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Robert Parker
93 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino
TOP 100 OF ARGENTINA James Suckling

Beställ före

13 timmar 48 min

så skickar vi det idag!

Abremundos Octava Alta 2018

Argentina

Argentina, Mendoza

15% alk.

75 cl

"95 point. Octava Alta brager derud af med en vin, der er sort som den argentinske nattehimmel" - Winewherever, Rasmus Christensen

"93 points. A full-bodied, full-throttle red" - Robert Parker

"93 point. Perfekt vin til grill" - Mad og Monopolet

"96 points. TOP 100 OF ARGENTINA" - James Suckling

Den bästa Alta genom tiderna? James Suckling slår huvudet på spiken ... den nya årgången 2018 är VILD!

Octava Alta är kanske vårt mest populära argentinska kraftvin för slaktarens största biffar... full av fruktsmaker och rostade kryddor. Intensiv, raffinerad och komplex.

Octava Alta 2018 är ett mästerverk av en Malbec-blandning, kompletterad i denna specifika årgång med 20% Cabernet Franc och 20% Cabernet Sauvignon. Bli upphetsad!

Njut av den till saftigt nötkött, lamm, barbeque, rejäla tapas, pulled pork och Tex-Mex. Servera vid 16-18°C.

Marcelo Pelleriti gör toppvinet Octava Alta 2018 på 60% Malbec, 20% Cabernet Franc och 20% Cabernet Sauvignon som han skördar från terroirer 1100 meter över havet i den berömda Uco-dalen.

1 fl. per st.
594,95 SEK
6 fl. per st.
474,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Robert Parker
93 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino
TOP 100 OF ARGENTINA James Suckling

Beställ före

13 timmar 48 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Abremundos Octava Alta 2018

95 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Octava Alta brager derud af med en vin, der er sort som den argentinske nattehimmel og har samme smagfulde karakter som landets hårdt grillede oksekød. Masser af sorte bær, laurbærblade, fyrretræ, tobak og læder. Fyldig krop og en syre der holder det hele ud i strakt arm. Vinen har en imponerende energi og en smag, der varer i rigtig lang tid. Meget velkomponeret vin

93 Point

Robert Parker

The 2018 Octava Alta was produced with a blend of 80% Malbec and the rest Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc from Valle de Uco that fermented in 225-liter rolling French barrels where the wine matured for 18 months. It's ripe at 15.2% alcohol, powerful and with some oak; it's ripe, heady, showy, very attractive and exuberant, dominated by the aromatics of the Malbec, with notes of decayed violets, small berries and herbs (he comes the Cabernets...). It's a full-bodied, full-throttle red with generous oak and tannins—a wine to lay down in the cellar. 7,035 bottles were filled in May 2020.

93 Point

Mad og Monopolet

Hvis du kan få en vin, som Robert Parker giver 93 point, til denne pris, så er det med at holde sig til. Er du tilmed vild med oversøisk vin, så kunne dette godt være et perfekt match til dig. Den kommer fra det populære område Mendoza og er lavet på klassisk fransk blend. I næsen er den fyldt med duft af brombær, modne kirsebær, syltede blommer, vanilje, lakrids, mynte, kærnemælk og rosiner. Den er fyldig, rund, stor og har uendelig meget frugt i munden. Den slutter af med fine tanniner – perfekt vin til grill. 1 FL. 369,95/ BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 149,95

⭐ 4,2

Vivino

TOP 100 OF ARGENTINA

James Suckling

This is, as usual, a beautifully crafted red with blackberries, cocoa, wet earth and hints of dark mushrooms. It’s full-bodied and flavorful, but in reserve. Needs time to soften and open, but already very impressive. 60% malbec, 20% cabernet franc and 20% cabernet sauvignon.

Hur smakar Abremundos Octava Alta 2018?

Nyhällt, Octava Alta 2018 seglar djärvt och mörkt i glaset ... Nosen följer upp övertygande med imponerande kraftfulla aromer av viol, mynta, mörka plommon, engelsk lakrits, björnbär och svarta vinbär, som döljer kryddiga toner av kaffe, choklad och cigarrlåda från fatlagring.... Smaken är "plommonig" med härlig bärsötma och fin, fin intensitet. Eftersmaken är saftig och ihållande med de finaste, sammetslena tanninerna. Argentinas svar på de största Bordeaux Cru Classés! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.

Abremundos Octava Alta 2018 passar bra till...

Hur är Abremundos Octava Alta 2018 framställt?

Vinet görs av Marcelo Pelleriti, den förste sydamerikan som fått 100 poäng av Robert Parker. Ett överdådigt vin med stor basfrukt och en briljant lagring på roterande fat som ger en rundhet och förfining som är i världsklass. Denna speciella "mikrovinifiering" är en mycket dyr metod som vinmakaren har tagit med sig från toppslotten i Pomerol och St-Émilion.
Vinifieringen sker i franska barriques, som är placerade på små hjul. Ekfaten roteras dagligen för att ge druvskalen en djup färg och extra kraftfull smak till Octava Alta. Samtidigt integreras fatet på ett mer elegant sätt i vinet. Denna speciella "mikrovinifiering" är en mycket dyr metod som Marcello Pelleriti har tagit med sig från de bästa vingårdarna i Pomerol och St-Émilion. Efter jäsningen lagras Octava Alta hela 16 månader på ekfat och 6 månader på flaska innan den släpps. 15% alkohol. Stort vin!

Om Abremundos

En rockmusiker, ett barnbarn till en vinmakare och en gemensam passion för både vin och musik. Vad blir det? – Ett musikaliskt vinäventyr!

Pedro Aznar hade en långvarig dröm om att bo på och driva en vingård. År 2012 möttes Pedro och Marcelo Pelleriti för första gången. Det blev ett avgörande möte, där det omedelbart blev uppenbart för dem båda att de delade samma passion för vin. Så började ett spännande äventyr. Marcelo tog med Pedro till Mendoza, där han fick vara med och sätta ihop deras första blend. Blendet döptes till ”Página 1” och bestod av druvor från vingårdar belägna över 1100 meters höjd över havet. Druvfördelningen var 55% Cabernet Franc och 45% Malbec. Vinet blev startskottet för en fantastisk resa som har resulterat i många utmärkelser och serier av högt recenserade viner världen över.

Marcelo Pelleriti är vinexperten i partnerskapet. Som barn klättrade han i sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka intresset för vindruvsodling. Som vuxen har Pelleriti fått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören på Monteviejo-vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har gått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Sedan 2001 gör Marcelo vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som både äger 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Marcello är dessutom den första argentinaren som uppnått de magiska 100 av 100 Robert Parker-poängen. På sommaren framställer Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion. Förutom vinet är Marcelo musikälskare, och hans stora passion i livet är gitarren. Det var just musiken som ledde till mötet och det fruktbara samarbetet med Pedro Aznar.

Pedro Aznar är sångare, låtskrivare och musiker. Som 18-åring bildade han ett rockband som kom att definiera den argentinska rockscenen i flera generationer. Genom åren var han också medlem i jazzgrupper och har vunnit tre Grammy-priser. Filmmusik, solokarriärer och många tilldelade priser senare har Pedro nu fördjupat sig i vinets värld och utbildar sig till sommelier vid ett av de mest erkända vin- och spritakademierna i Argentina.

Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna högt betygsatta vinserier – däribland ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer som nu är nära vänner och affärspartners.

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

2,72 g/L

Syrainnehåll

4,9 g/L
Liknande produkter