



Abremundos Octava Bassa 2019
Vår mest populära Malbec, som nyligen tog sig in på Sucklings TOP 100 Argentina och Top 100 Values, har landat i den nya årgången 2019. Och vilken fantastisk Malbec!
Marcelo Pelleriti är en av Argentinas mest begåvade vinmakare. Den första någonsin med 100 Parker-poäng. Men Marcelo är också en skicklig gitarrist och Abremundos-serien görs i nära samarbete med musikern och sommelieren Pedro Aznar.
Bassa är världsklass för basöron... Den bästa Malbec för priset!
Vinet fungerar bra som ett mysigt glas på egen hand, men passar också bra till röda biffar, grillad spädgris, lammrätter, BBQ och tapasbord. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Abremundos Octava Bassa 2019?
Vacker intensiv färg med en bläcksvart kärna och violetta nyanser nära kanten av glaset... Nosen levererar koncentrerade aromer av perfekt solmogen Malbec i form av vildblommor, jordgubbar, mogna plommon och vilda björnbär, flankerade av engelsk lakrits, rostade espressobönor, choklad och söt vanilj från fatet ... Octava Bassas feta kropp tumlar glatt över tungan, där det röda vinet avsätter de mest utsökta smakerna av mörka skogsbär, choklad och viol, balanserade med superb mineralisk friskhet från Mendozas svindlande höjder. Lång eftersmak med mjuka tanniner, lite lakrits, örter och varma kryddor från den långa fatlagringen. Djup och komplex... en oöverträffad Malbec! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Abremundos Octava Bassa 2019 passar bra till...
Om Abremundos
En rockmusiker, ett barnbarn till en vinmakare och en gemensam passion för både vin och musik. Vad blir det? – Ett musikaliskt vinäventyr!
Pedro Aznar hade en långvarig dröm om att bo på och driva en vingård. År 2012 möttes Pedro och Marcelo Pelleriti för första gången. Det blev ett avgörande möte, där det omedelbart blev uppenbart för dem båda att de delade samma passion för vin. Så började ett spännande äventyr. Marcelo tog med Pedro till Mendoza, där han fick vara med och sätta ihop deras första blend. Blendet döptes till ”Página 1” och bestod av druvor från vingårdar belägna över 1100 meters höjd över havet. Druvfördelningen var 55% Cabernet Franc och 45% Malbec. Vinet blev startskottet för en fantastisk resa som har resulterat i många utmärkelser och serier av högt recenserade viner världen över.
Marcelo Pelleriti är vinexperten i partnerskapet. Som barn klättrade han i sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka intresset för vindruvsodling. Som vuxen har Pelleriti fått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören på Monteviejo-vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har gått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Sedan 2001 gör Marcelo vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som både äger 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Marcello är dessutom den första argentinaren som uppnått de magiska 100 av 100 Robert Parker-poängen. På sommaren framställer Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion. Förutom vinet är Marcelo musikälskare, och hans stora passion i livet är gitarren. Det var just musiken som ledde till mötet och det fruktbara samarbetet med Pedro Aznar.
Pedro Aznar är sångare, låtskrivare och musiker. Som 18-åring bildade han ett rockband som kom att definiera den argentinska rockscenen i flera generationer. Genom åren var han också medlem i jazzgrupper och har vunnit tre Grammy-priser. Filmmusik, solokarriärer och många tilldelade priser senare har Pedro nu fördjupat sig i vinets värld och utbildar sig till sommelier vid ett av de mest erkända vin- och spritakademierna i Argentina.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna högt betygsatta vinserier – däribland ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll