
Abremundos Pagina Uno 2017
Världens bästa blandning av Cabernet Franc och Malbec... äntligen tillbaka i lager!
Pagina Uno debuterade 2011 och gick direkt upp i toppen av James Sucklings bästa viner med 99 poäng av 100 möjliga.
Nu är Marcelo Pelleriti och Pedro Aznar i farten igen... Deras kultvin och absoluta flaggskepp är tillbaka på våra hyllor i den nya årgången 2017, som går rakt in i toppen av James Suckling's TOP 100 Wines of Argentina.
Här är vi återigen så nära perfektion, och de dyraste Bordeaux-vinerna i ren kvalitet, att Pagina Uno är ett riktigt fynd för priset!
Hur smakar Abremundos Pagina Uno 2017?
Du kan redan känna doften av världsklass i vinet när du serverar det. Eleganta björnbär, svarta vinbär och fräcka blåbär finns i överflöd. Komplexa, förföriska och varma toner lockar näsan, men tungan vill också spela med. När vinet landar på tungan kan man lätt ana aningar av Bordeaux i form av en välstrukturerad och tät koncentration av svarta vinbär, läder, cigarrlåda, mineraltoner och förföriska tanniner. Intensiv och kraftfull, men samtidigt elegant och livfull. Tät sval frukt, raffinerade fatkryddor och en komplex eftersmak gör detta vin till en premium argentinsk kraftuppvisning - Bordeaux, gå hem! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret
Abremundos Pagina Uno 2017 passar bra till...
Hur är Abremundos Pagina Uno 2017 framställt?
Druvorna till detta vin kommer från Mendoza i Argentina och plockas från vinstockar på 1100 meters höjd över havet. Vinet består av 85% Malbec och 15% Cabernet Franc. Vinifieringen sker på 225L Barrique-fat. Kall maceration vid 8-10°C och pigeage för hand. Efter den första jäsningen överförs vinet till andra fat av samma storlek och genomgår sin andra jäsning och lagras i hela 24 månader på fat. Efter att vinet har buteljerats lagras det på flaska i ytterligare 6 månader innan det släpps. Restsocker: 2,5 g.
Om Abremundos
En rockmusiker, ett barnbarn till en vinmakare och en gemensam passion för både vin och musik. Vad blir det? – Ett musikaliskt vinäventyr!
Pedro Aznar hade en långvarig dröm om att bo på och driva en vingård. År 2012 möttes Pedro och Marcelo Pelleriti för första gången. Det blev ett avgörande möte, där det omedelbart blev uppenbart för dem båda att de delade samma passion för vin. Så började ett spännande äventyr. Marcelo tog med Pedro till Mendoza, där han fick vara med och sätta ihop deras första blend. Blendet döptes till ”Página 1” och bestod av druvor från vingårdar belägna över 1100 meters höjd över havet. Druvfördelningen var 55% Cabernet Franc och 45% Malbec. Vinet blev startskottet för en fantastisk resa som har resulterat i många utmärkelser och serier av högt recenserade viner världen över.
Marcelo Pelleriti är vinexperten i partnerskapet. Som barn klättrade han i sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka intresset för vindruvsodling. Som vuxen har Pelleriti fått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören på Monteviejo-vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har gått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Sedan 2001 gör Marcelo vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som både äger 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Marcello är dessutom den första argentinaren som uppnått de magiska 100 av 100 Robert Parker-poängen. På sommaren framställer Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion. Förutom vinet är Marcelo musikälskare, och hans stora passion i livet är gitarren. Det var just musiken som ledde till mötet och det fruktbara samarbetet med Pedro Aznar.
Pedro Aznar är sångare, låtskrivare och musiker. Som 18-åring bildade han ett rockband som kom att definiera den argentinska rockscenen i flera generationer. Genom åren var han också medlem i jazzgrupper och har vunnit tre Grammy-priser. Filmmusik, solokarriärer och många tilldelade priser senare har Pedro nu fördjupat sig i vinets värld och utbildar sig till sommelier vid ett av de mest erkända vin- och spritakademierna i Argentina.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna högt betygsatta vinserier – däribland ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning













