



Arnaldo Caprai Montefalco Rosso DOC 2018
De dyra Brunello-vinerna i Toscana kan med oro blicka mot grannlandet Umbrien. Här gör Arnaldo Caprai otrolig Sangiovese till en bråkdel av priset.
Arnaldo Caprai och hans son Marco har gjort vin på Umbriens kullar i 40 år - från allra första början har de producerat denna Rosso, en underbar blandning av Sangiovese, den lokala Sagrantino och lite Merlot.
Resultatet är ett körsbärssyrligt, rikt och mjukt rött vin med en härligt kryddig eftersmak tack vare ett års lyxig lagring på franska ekfat.
Vinet kan avnjutas på egen hand som ett mysigt glas, men passar också utmärkt till pastarätter, nötkött, kalvkött och mogna ostar. Njut av vinet vid 15-18°C
Hur smakar Arnaldo Caprai Montefalco Rosso DOC 2018?
Intensiv djup rubinröd färg i glaset. Fantastisk intensitet på näsan, vilket tyder på Sangiovese av hög kvalitet. En härlig bouquet uppenbarar sig i form av svarta körsbär, röda vinbär, plommon, svarta vinbär, violer och en lätt touch av medelhavskryddor. I gommen är vinet rikt och fylligt med en mjuk och välkomnande bärfrukt, tack vare den lilla mängden Merlot. Mjuka och rundade tanniner ramar in en lång fruktig avslutning med en något söt, kryddig touch. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Arnaldo Caprai Montefalco Rosso DOC 2018 passar bra till...
Hur är Arnaldo Caprai Montefalco Rosso DOC 2018 framställt?
Arnaldo Caprai Montefalco Rosso DOC 2018 är gjord av 70% Sangiovese, 15% Sagrantino och 15% Merlot. Vinet lagras i 12 månader på franska ekfat, varefter det mognar i 4 månader på flaska innan det släpps.
Om Arnaldo Caprai

I det kuperade landskapet kring staden Montefalco, i hjärtat av Umbrien, hittar vi den traditionsrika familjeproducenten Arnaldo Caprai.
Arnaldo Caprai var en framgångsrik textilhandlare med en stor dröm om att göra sitt eget vin. Han förverkligade drömmen 1971 när han köpte vingården Val di Maggio. Det började med bara fem hektar, men med tiden växte ambitionerna och han köpte upp flera omkringliggande marker.
Sedan början har Arnaldo Caprai haft stor kärlek till de lokala druvsorterna, och särskilt Sagrantino-druvan spelar en huvudroll i många av husets bästa viner. Idag är Arnaldo Caprai erkänd som en av de absolut ledande producenterna av viner på Sagrantino-druvan, som odlats i Montefalco i över 400 år.
1988 tog sonen, Marco Caprai, en ledande roll på vingården, och med sin stora passion och kunskap lyfte han vinerna till toppklass. 1992 var Marco en av huvudpersonerna bakom Montefalco Sagrantinos utnämning till officiell DOCG-appellation på nivå med Barolo, Brunello och Chianti. I samband med vingårdens 25-årsjubileum producerade han toppvinet "25 anni", som i tio år i följd har fått de magiska tre röda glasen av Gambero Rosso.
Familjen investerade senare kraftigt i nya vingårdar och teknologisk innovation. De inledde bland annat ett samarbete med universitetet i Milano, som har hjälpt dem att skapa ännu bättre viner.
I mer än 40 år har familjehuset Arnaldo Caprai producerat viner utifrån nyckelorden tradition, innovation och terroir. Deras outtröttliga arbete har bidragit till att särskilt Sagrentino-vinerna blivit världsberömda. Idag producerar de viner på en rad olika druvsorter i många prisklasser – allt från fina vardagsviner med stort värde för pengarna till världsklassviner med 97 poäng från Robert Parker.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener










