



Arnaldo Caprai 25 Anni Montefalco Sagrantino DOCG 2016 i trækasse
Världens bästa rött vin gjort på Umbriens signaturdruva Sagrantino! En oförglömlig smakresa som ingen beundrare av stort italienskt rött vin bör vara utan.
Komplex som Brunello och kraftfull som en Amarone från toppnamn som Quintarelli och Dal Forno.
25 Anni är det ultimata umbriska rött vinet med megafrukt, imponerande alkoholnivåer och nästan fyra års källarlagring i västen.
Ett italienskt mästerverk skapat under ledning av den världsberömde 100-poängaren Michel Rolland, som låter rött vinet hämta färg, smak och karaktär från druvskalen i hela 40-50 dagar innan det färdigställs på de finaste franska barriquefaten.
Speciellt i denna fantastiska 2016-årgång... Levereras i original trälådor vid köp av 6 flaskor.
Njut av detta toppvin till rostad rödbiff, grillat kött, vilt och kryddiga ostar. Servera vid 15-18 °C
Hur smakar Arnaldo Caprai 25 Anni Montefalco Sagrantino DOCG 2016 i trækasse?
Gnistrande mörk i glaset när man häller upp... Nosen är ostoppbar som ett mullrande godståg fullpackad med fullmogna mörka bär, katrinplommon, russin, engelsk lakrits, viol och mynta, med lyxiga fatnoter i släptåg... På tungan enormt rik och fruktkoncentrerad med läckra toner av choklad, cederträ, espressobönor och rosmarin som spelar fint mot mineralitet och massiva, matvänliga men perfekt polerade tanniner... En Sagrantino i super tungviktsklassen! Drick nu eller spara +25 år från skördeåret
Arnaldo Caprai 25 Anni Montefalco Sagrantino DOCG 2016 i trækasse passar bra till...
Hur är Arnaldo Caprai 25 Anni Montefalco Sagrantino DOCG 2016 i trækasse framställt?
Arnaldo Caprai 25 Anni Montefalco Sagrantino DOCG 2018 är gjord av 100% Sagrantino. Druvorna kommer från 6 hektar kalkstensjordar i Montefalco, som Arnaldo och hans son Marco hjälpte till att klassificera som officiell DOCG. Efter jäsningen lagras vinet på franska 225-liters ekfat i 24 månader, där vinet får en underbart kryddig och komplex smak. Vinet tappas sedan på flaska och lagras i ytterligare 6 månader.
Druvor
SagrantinoOm Arnaldo Caprai

I det kuperade landskapet kring staden Montefalco, i hjärtat av Umbrien, hittar vi den traditionsrika familjeproducenten Arnaldo Caprai.
Arnaldo Caprai var en framgångsrik textilhandlare med en stor dröm om att göra sitt eget vin. Han förverkligade drömmen 1971 när han köpte vingården Val di Maggio. Det började med bara fem hektar, men med tiden växte ambitionerna och han köpte upp flera omkringliggande marker.
Sedan början har Arnaldo Caprai haft stor kärlek till de lokala druvsorterna, och särskilt Sagrantino-druvan spelar en huvudroll i många av husets bästa viner. Idag är Arnaldo Caprai erkänd som en av de absolut ledande producenterna av viner på Sagrantino-druvan, som odlats i Montefalco i över 400 år.
1988 tog sonen, Marco Caprai, en ledande roll på vingården, och med sin stora passion och kunskap lyfte han vinerna till toppklass. 1992 var Marco en av huvudpersonerna bakom Montefalco Sagrantinos utnämning till officiell DOCG-appellation på nivå med Barolo, Brunello och Chianti. I samband med vingårdens 25-årsjubileum producerade han toppvinet "25 anni", som i tio år i följd har fått de magiska tre röda glasen av Gambero Rosso.
Familjen investerade senare kraftigt i nya vingårdar och teknologisk innovation. De inledde bland annat ett samarbete med universitetet i Milano, som har hjälpt dem att skapa ännu bättre viner.
I mer än 40 år har familjehuset Arnaldo Caprai producerat viner utifrån nyckelorden tradition, innovation och terroir. Deras outtröttliga arbete har bidragit till att särskilt Sagrentino-vinerna blivit världsberömda. Idag producerar de viner på en rad olika druvsorter i många prisklasser – allt från fina vardagsviner med stort värde för pengarna till världsklassviner med 97 poäng från Robert Parker.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener














