
Ashton Hills Piccadilly Valley Pinot Noir 2021
"En utmärkt årgång" - Ashton Hills "The One Grand Cru of the State" - James Halliday
Skynda dig. Den starkaste australiensiska Pinot Noir i prisklassen är alltid slutsåld - och i den nya årgången 2021 är kultvinerna från Ashton Hills läckra som aldrig förr...
Doftar som en blommande rosenträdgård. Flytande jordgubbssmak som röd Bourgogne. Rökig mineral och lyxig fatkrydda - så priset är ett skämt!
Med sitt ruckel till vingård högt uppe i Adelaide Hills är den gamle Pinot Noir-professorn Stephen George en symbol för en burgundisk vinodling som går från ax till limpa. Endast kvaliteten i glaset räknas när Stephen och den unge vinmakaren Liam Van Pelt arbetar med sin magi i källaren.
Resultatet är utan tvekan de bästa Pinot Noir-vinerna i South Australia.
Njut av det till ankbröst, grillad fisk och skaldjur, grillmarinerad kyckling och fläsk, charkuterier och milda ostar. Servera vid 14-17°C.
Hur smakar Ashton Hills Piccadilly Valley Pinot Noir 2021?
Elegant bourgogneröd i glaset... Nosen lovar super saftig Pinot Noir med magiska aromer av smultron, nyplockade rosor, röda bär och svamp från skogsbotten, rök, anis, rostade kaffebönor, kanel och vanilj... På tungan silkeslen med vackert detaljerade fruktnoter. Vi talar om en otroligt saftig och läcker Pinot Noir med perfekt balanserade fatkryddor, som i eftersmaken vackert binds samman med silkeslena tanniner, rökig mineralitet och en örtig antydan till mynta... Perfekt Pinot! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Ashton Hills Piccadilly Valley Pinot Noir 2021 passar bra till...
Om Ashton Hills Vineyard
”The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Ashton Hills grundades 1982 av den Bourgogne-älskande vinmakaren Stephen George, som förälskade sig i 3 svala hektar 570 meter upp i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Genom 30 års experiment med över 25 olika kloner av Pinot Noir har Stephen kommit fram till de fem som nu utgör basen för South Australias bästa och mest burgundiska Pinot Noir-viner.
Vinframställningen har under alla år varit så ”old school” att den idag är hypermodern: Ingen konstbevattning. Musten jäser spontant med en varierande andel hela druvklasar. Man tillsätter minimalt med svavel, och användningen av nya ekfat är ytterst försiktig (reserverat för Estate- och Reserve-viner).
Stephen George har fortfarande sitt hem och sin verksamhet på Ashton Hills, som idag ägs av Wirra Wirra från McLaren Vale. Stephen gör därför nu Ashton Hills-vinerna i nära samarbete med Wirra Wirras vinmakare Paul Smith, som tidigare arbetat bland annat hos Petaluma och Grosset.
Wirra Wirra har ett uttalat mål med investeringen i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener