
Barnett Vineyards Merlot, Spring Mountain District 2016
2016 är den bästa Merlot-årgången i Napa på ett decennium. Skörden var mindre än vanligt på grund av torka, så det gäller att vara snabb om man vill få tag på vinerna. Barnett Vineyards vinmakare David Tate utbildades hos Paul Draper (legenden bakom Ridge Monte Bello) och han har gjort det mesta av denna enastående årgång - sällan har vi sett viner med en så lyckad kombination av rikedom, mjukhet och silkeslen elegans.
Avnjut i generösa glas till det bästa nötköttet, lammköttet, hjortköttet eller hjärtlig fågel. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Barnett Vineyards Merlot, Spring Mountain District 2016?
Vinet framträder vackert mörkt i glaset. Doften bjuder på mogna plommon, svarta vinbär och en parfymerad ton av viol. Smaken är sammetslen och fyllig med fullmogen bärfrukt och en underliggande stickande nerv av friskhet som tar smakupplevelsen till nästa nivå. En förföriskt silkeslen Merlot som smakar spektakulärt nu och som säkert kommer att utvecklas till något ännu bättre under det kommande decenniet.
Hur är Barnett Vineyards Merlot, Spring Mountain District 2016 framställt?
Förutom Merlot innehåller vinet också 4,5% Cabernet Franc och 2,5% Petit Verdot. Alla druvor kommer från Spring Mountain District AVA, som är den svalaste underregionen i Napa. Jordmånen här är stenig och fattig, vilket tvingar vinrankorna att prestera sitt bästa. Vinet vinifieras omsorgsfullt och svalt och lagras på franska barriques (60% nya).
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





