
Barnett Vineyards Rattlesnake Cabernet Sauvignon 2016
För några år sedan imponerade Rattlesnake i årgång 2013 med 98+ poäng från Robert Parker. 2016 är en lika vild årgång, som blåstämplas som "Extraordinary" (98/100) i Parkers Vintage Chart.
Barnett Vineyards flaggskepp Rattlesnake är med all rätt en fenomenal Cabernet Sauvignon. Vinmakaren David Tate har haft Kaliforniens bästa läromästare. I hela fem år arbetade David som biträdande vinmakare åt Paul Draper, legenden bakom kultvinet Ridge Monte Bello.
I november 2019 blev samma Rattlesnake 2016 utsedd till TOP 5, när Napa Valley Vintners Tasting Panel blindprovade sig igenom 30 av Napa Valleys bästa "Mountain Cabernets".
Njut den till det finaste nötköttet, lamm, vilt eller barbecue. Servera vid 16-18°C.
Äkta paret Fiona och Hal Barnett förälskade sig i Napa Valley och köpte 1983 en 16 hektar stor vingård på toppen av Spring Mountain. Som aktiva ägare är Fiona och Hal fortfarande involverade i vingården, men de senaste 12 åren har vinframställningen och den dagliga ledningen legat i händerna på enologen David Tate.
Innan David anslöt sig till Barnett Vineyards arbetade han fem år som biträdande vinmakare åt Paul Draper hos Ridge Vineyards i Santa Cruz Mountains. Paul Draper – legenden bakom kultvinet Ridge Monte Bello – lärde David nödvändigheten av 100% engagemang och kvalitetsmedvetenhet om man vill framställa terroirtypiska viner i världsklass.
Davids passion för vin har tagit honom runt om i världen. Han har framställt vin i Barossa Valley, Provence och Nya Zeeland – och har besökt alla världens klassiska vinregioner. David har universitetsutbildning med hedersgrad i enologi och vitikultur, och han undervisar på sin fritid för Wine and Spirits Education Trust.
Alla viner från Barnett Vineyards kommer antingen från egna odlingar eller från utvalda enskilda vingårdslägen utanför Spring Mountain. Det betyder att de enskilda vinerna är tätt förknippade med sina olika växtplatser. Barnett Vineyards egna odlingar på toppen av Spring Mountain består huvudsakligen av branta, terrasserade vingårdar med en lutning på 30° eller mer. Här används inga mekaniska hjälpmedel, så dessa odlingar sköts 100% manuellt från knoppning till skörd.
Hur smakar Barnett Vineyards Rattlesnake Cabernet Sauvignon 2016?
Mörk och tät, nästan svart i glaset. Rikligt med cassis och mogna björnbär i doften, som samtidigt förför med mentol, cederträ och kakao samt lätta inslag av vulkanisk mineralitet. I munnen är vinet både silkeslent och opulent. Smaken inleds med stor mörk bärfrukt och koncentrerade kakaotoner. Därefter en myriade av kryddor. Tanninerna är perfekt avvägda mot friskheten och den fylliga texturen. En lång svartvinbärsfinish avslutar en storslagen rött vinsupplevelse. Drick nu, eller lagra 15+ år från årgången.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener