
Barros Colheita 1938
En topprecenserad pärla av en Colheita som snart fyller 70 år!
Tappades på flaska 2016.
Från Barros-källaren släpps mogna Colheitas i en kvalitet som portvinsexperten Richard Mayson hyllar som "premier league".
Ett extraordinärt årgångssportvin i en fatlagrad, nötaktig Tawny-stil.
Klassiskt brunaktig med ålderns typiska grönaktiga inslag. Sammetslen i munnen - med sötma och smakkoncentration i perfekt balans. Superkomplext och långt vin - med torkad frukt, nötter, trä, kaffe, möbelpolish, karamell och vanilj. Historia i en flaska - en perfekt drickbar Colheita! (20% alkohol)
Mogen Colheita som denna kan avnjutas till en god cigarr, men är lika vacker till choklad, torkad frukt, nötter eller mogna ostar som cheddar, parmesan eller pecorino. I det salta köket är den en utmärkt följeslagare till foie gras. Servera utan dekantering vid 14-16°C.
Portvinshuset Barros Almeida & Ca grundades 1913 av Manoel de Almeida, som senare gick i kompanjonskap med sin svåger Manoel de Barros. Den spanska gruppen Sogevinus köpte vingården från familjen Barros 2006. Sogevinus, som ägs av banken Abanca, står också bakom fina varumärken som Burmester, Cálem, Gilberts och Kopke. Barros har en betydande produktion av kommersiell port i rubinstil, men i den kvalitativa änden av skalan hyllas huset med rätta för sina mogna tawnies och colheitas. Colheitas är vintage tawnies som har mognat i minst 7 år på fat, vilket ger vinet dess nötiga och oxidativa tawny-karaktär. I källaren har Barros en betydande skattkista av dessa exklusiva och fantastiska viner, som tappas på flaska då och då (se tappningsdatum på etiketten). med sin varma sommarvärme var 1938 ett bra år för portvin.
Barros Colheita 1938 passar bra till...
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning
Förpackning