
Beaulieu Vineyard Georges de Latour Private Reserve Napa Valley 2019 i trækasse
James Suckling kommer att prova över 30.000 viner under 2022, inklusive några av världens bästa och dyraste. Priset för årets bästa vin går till Beaulieu Vineyards Georges Latour Private Reserve Napa Valley 2019. Detta är före andra ikoniska viner från Napa som Opus One och Screaming Eagle, som kostar 35 000 pund.
Ända sedan 1936, då den första årgången av Georges de Latour gjordes, har det varit den ledstjärna som alla andra följt. Nyckeln till framgången ligger i den exceptionella terroiren i Rutherford, som anses vara den bästa växtplatsen i Napa Valley för Cabernet Sauvignon. I mer än 70 år har det varit ett av de mest populära samlarvinerna i USA och runt om i världen.
I källaren arbetar vinmakaren Trevor Durling, den femte vinmakaren i vingårdens 119-åriga historia. Han ger vinet en lyxig behandling med 20 månaders lagring på helt nya franska ekfat. MYCKET BEGRÄNSAD KVANTITET!
Drick detta 100-poäng Napa med det bästa nötköttet du kan få tag på. Dessutom passar vinet bra till lamm, anka och fågelvilt. Servera vid 16-18°C
Beaulieu Vineyard Georges de Latour Private Reserve Napa Valley 2019 i trækasse passar bra till...
Hur är Beaulieu Vineyard Georges de Latour Private Reserve Napa Valley 2019 i trækasse framställt?
Vinet är gjort av en blandning av 91% Cabernet Sauvignon och 9% Petit Verdot från den västra delen av Rutherford AVA, som ligger i Napa Valley. Här skördar teamet på Beaulieu druvorna från sina Ranch no.1 och no. 2. Det var dessa som Georges de Latour planterade redan i början av 1900-talet. De väldränerade jordarna här i Rutherford anses vara Napa Valleys finaste terroir för Cabernet Sauvignon. På Beaulieu fokuserar man på speciella kloner av Sauvignon Blanc som ger små bär med ett högt förhållande mellan skal och saft, vilket bidrar till att ge vinet dess otroliga lagringspotential. Alla druvor skördas för hand och förs omedelbart till husets toppmoderna vineri. Här jäses en del av vinet på nya barriquer av fransk ek, medan resten jäses på stål respektive cement. Efter en noggrant uppmätt macerationstid överförs vinet till ekfat där det mognar i 20 månader på 95% nya ekfat.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener











