
Beyra Reserva 2020
Kritikerna älskar den portugisiska bästsäljaren Beyra Reserva... Den nya årgången har äntligen anlänt!
Rui Madeiras sedan länge uträknade rival till toppvinet från Ribera del Duero är tillbaka med besked - i den nya årgången 2020, som imponerar på Wine Enthusiasts Vintage Chart med skyhöga 95 poäng!
Men det blir ännu vildare... Under nedstängningen på grund av COVID-19 2020 vågar Rui Madeira inte göra många av sina exklusiva toppviner. Det här är viner som normalt säljs på fina restauranger - och de är för närvarande stängda på obestämd tid.
Vinmakaren fattar därför ett drastiskt beslut. Druvorna från Beyras bästa vingårdar, som vanligtvis ger viner upp till 500 kr flaskan, överförs i första hand till hans mest populära vin, Beyra Reserva...
Med denna kvalitetsökning förstärks Beyra Reserva 2020 med druvor som vanligtvis slår dyrare kultviner från Ribera del Duero i professionella kritikers betyg.
....
Njut av det till biffar, lamm, fläsk, charkuterier, mogna ostar och mys. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Beyra Reserva 2020?
Beyra Reserva 2020 presenterar sig mörkt och rikt i glaset... Redan djup och fruktcentrerad på näsan med oemotståndliga aromer av viol, hallon, svarta körsbär, plommon och svarta vinbär, som efter några klunkar öppnar sig fint mot mörkrostade kaffebönor, kokos och vanilj från de franska och amerikanska ekfaten. Smaken är len och härligt brämad med krossad granit, lakrits och fatkryddor, som kulminerar i en harmonisk avslutning med mjuka tanniner och stor längd...! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Beyra Reserva 2020 passar bra till...
Hur är Beyra Reserva 2020 framställt?
Beyra Reserva är tillverkat av 85% Tempranillo, 10% Touriga Nacional och 5% Mencia. Druvorna handplockas på 700 meters höjd och vinet jäses med 7 dagars maceration av druvskalen. Efter jäsningen genomgår Beyra reserva 8 månaders fatlagring på 1/3 franska och 2/3 amerikanska ekfat.
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning












