
Beyra Superior 2020
Glöm de senaste årgångarnas toppsnack... 2020 är ännu bättre!
År 2020, när coronakrisen rasar, upplever den portugisiske vinodlaren Rui Madeira en enorm nedgång i försäljningen av sina absoluta toppviner. Han fattar ett drastiskt beslut med årgång 2020.
Druvorna från de bästa vingårdarna, som normalt ger viner upp till 500 kr, måste överföras till de viner han faktiskt fortfarande säljer. Detta innebär att kvaliteten på denna Beyra Superior 2020 är utom denna värld ...
Resultatet är koncentration, kryddighet och mineralfiness på en nivå som konkurrerar med kultvinerna i Ribera del Duero. Detta är TOPP Tempranillo - ljusår före AL Ribera del Duero till samma pris!
Njut till mustigt nötkött, lamm, matiga tapas, fläsk, grytor och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Beyra Superior 2020?
När den hälls upp är den mörkt körsbärsröd med en lila kant och en nästan bläcksvart mitt... Nosen är knockoutläcker och träffar dina sinnen med koncentrerade superdofter av viol, björnbärssylt och svarta vinbär, elegant följt av engelsk lakrits, krossad granit och lyxiga fatkryddor. I gommen, len som silke med kryddad kokosnöt, kaffe och kakao som spelar perfekt med den saftiga mörka bärfrukten. Lång och vackert detaljerad finish som lyfts av eleganta tanniner och sval, stenig mineralitet ... Wow! Bästa Beyra Superior någonsin? Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning