





Bodegas Vega Sicilia Unico 2012 i trækasse
”2012 is a concentrated, juicy, silky, and well-defined vintage. It is an expression that can be enjoyed immediately, but it will become incredible over time.” – Bodegas Vega Sicilia
Vega Sicilia Unico 2012... denna imponerande kraftfulla årgång styr säkert mot ofattbar storhet!
Vega Sicilia Unico, en av Spaniens och världens mest legendariska viner, är sinnebilden av finess, historia och hantverk. Dess historia sträcker sig tillbaka till 1864 då Eloy Lecanda y Chaves grundade vingården i Ribera del Duero. Han planterade de första vinrankorna med franska druvsorter som han hade med sig, och lade därmed grunden för vad som skulle bli ett av världens mest ansedda viner.
Det är dock Tempranillo som spelar den övervägande huvudrollen i "Unico"-vinet och druvorna skördas från Vega Sicilias unika, högt belägna vingårdar.
"Unico" genomgår en av de längsta lagringsprocesserna från fält till flaska och tillbringar således hela 10 år på fat och i flaska innan frigivning. Den första delen av lagringen sker på 225‑liters franska och amerikanska fat, vilket är med och ger vinet struktur. Nästa fas sker på 22 000‑liters gamla träfat, där nyanser, textur och ett ändlöst smakdjup långsamt utvecklas över tid. Denna otroliga framställningsprocess ger Vega Sicilia "Unico" ett nästan oändligt lagringspotential som lätt kan sträcka sig 40–50 år framåt.
Vinet levereras i original 3-pack trälådor!
Perfekt till lamm, nötkött, iberico, långkok och lagrade ostar! Servera efter dekantering vid 16–18 °C.
Vega Sicilia Unico 2012 är skapat på 95 % Tempranillo och 5 % Cabernet Sauvignon. Alla druvor handplockas från 40 hektar vingårdar med perfekta mognadsförhållanden, drygt 700 meter över havet. Svala nätter och varma dagar bidrar till att säkra både friskhet och finess samt den sublima Tempranillo‑fruktkraften. "Unico" genomgår en av de längsta lagringsprocesserna från fält till flaska och tillbringar således hela 10 år i Bodega Vega Sicilias källare innan frigivning. Den första delen av lagringen sker på 225‑liters franska och amerikanska fat, vilket hjälper till att ge vinet struktur. Nästa kapitel i lagringsprocessen sker på 22 000‑liters gamla träfat, där nyanser, textur och det oändliga smakdjupet långsamt utvecklas över tid. Denna otroliga framställningsprocess bidrar till att ge Vega Sicilia "Unico" ett nästintill oändligt lagringspotential som utan problem kan räcka 40–50 år framåt.
Bodegas Vega Sicilia Unico 2012 i trækasse passar bra till...
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener











