
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2022
"Man kan förstå associationerna till norra Rhône"
"Kan misstas för Crozes Hermitage av hög kvalitet."
I 10 år har kritikerna jämfört denna 100% Syrah med Cornas och Crozes-Hermitage från Rhône!
Från James Suckling och International Wine Report till Falstaff, Guía Peñin och flera inhemska recensenter... Alla älskar Paal och är chockade över hur nära smaken kommer de mycket dyrare franska toppnamnen!
Paal Syrah för Navarra och norra Spanien så nära norra Rhône att det lika gärna skulle kunna vara dyrbara Cornas i flaskan!
Vinmakaren Raquel Grandival Allende gör Spaniens bästa Syrah-fynd av druvor som odlas på steniga toppfält 500 meter upp i Baja Montaña, och trots att hon skämmer bort Paal i dyra franska fat i källaren hålls priset på ett magiskt sätt under motsvarande Nordrhône... Testa det!
......
Njut av den till pepparstek, vilt, anka, biffar, matiga tapas, lamm och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Bodegas Caudalia Syrah Paal 2022?
Paal är nyhällt och har en imponerande mörklila färg i glaset... På näsan, gudomligt Syrah-doftande med koncentrerade kallklimatdofter av nyplockade violer, vilda hallon, saftiga björnbär, nymalen peppar, läder, rökt kött, lagerblad, oliver, kaffe och lakrits ... Hela listan med ingredienser för en enorm Northern Rhône! I gommen flyter det elegant med perfekt pepparkrydda och mineralisk björnbärsfrukt. Syrahen utvecklas vackert i en lång och silkeslen avslutning, där de saftiga röda och mörka bären lindas in i mjuka tanniner och lyxiga kryddor från den partiella fatlagringen. Bästa Paal någonsin? Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Hur är Bodegas Caudalia Syrah Paal 2022 framställt?
Vinet är gjort på 100% Syrah som skördats från fält på 500 meters höjd runt San Martín de Unx, som ligger i Navarras svala och bergiga subzon Baja Montaña. Före jäsningen macereras frukten försiktigt vid låg temperatur för att musten ska kunna absorbera extra färg och fruktaromer från druvskalen. Jäsningen sker i betongtankar med fruktförstärkande temperaturkontroll, varefter vinet mognar i en kombination av (80%) betongtankar och (20%) 500 liters franska ekfat.
Druvor
SyrahOm Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi hittar det lilla vineriet Bodegas Caudalia 500 meter upp i Navarra-subzonen Baja Montana, där de två ägarna, Ivan Lopez Barco och Raquel Grandival Allende, har ägnat sig åt ekologisk odling av endast 8 hektar med rödvinsdruvorna Syrah, Garnacha, Graciano och Tempranillo.
Klimatet är svalt för Navarra. Påverkan från Pyrenéerna och Atlanten är tydlig och ger en långsammare druvmognad, vilket resulterar i viner med stor aromatisk finess och klassisk druvtypicitet.
I källaren framhäver vinmakaren Raquel Grandival Allende terroirens unika karaktär genom att låta musten spontanjäsa med de naturligt förekommande jäststammarna, och valet av relativt stora franska ekfat, mellan 400 och 500 liter, tjänar till att bevara vinernas autentiska och druvtypiska uttryck.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener





