
Brio de Cantenac Brown Margaux 2016
Brio de Cantenac Brown är mycket mer än ett lyxigt 2:a-vin. Det högst rankade vinet är tillverkat med samma omsorg och känsla för detaljer som 3. Cru Classé Cantenac Brun.
En elegant Margaux som skickligt kombinerar terroirtypicitet och läcker svartvinbärsfruktkraft med kryddig finess från 12 månaders lagring på ekfat, 25% nya.
65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc, mognadslagrat till perfektion på slottets väldränerade och värmeabsorberande grusbankar. Fantastiskt värde!
Om Chateau Cantenac-Brown
Cantenac-Brown är berömt för sin bisarra slottsbyggnad, som den skotske målaren John Lewis Brown lät uppföra i traditionell tudorstil. Slottet är uppkallat efter samma Brown och efter sin hemkommun.
Rent vinmässigt var Cantenac Brown fram till 1990 inte Cru Classé värdig. Sedan dess har det investeringsintresserade AXA Millésimes och från 2006 nuvarande ägaren, familjen Simon Halabi, höjt kvaliteten år för år.
Planteringstätheten på hela 10 000 planter per ha ger färre, mindre och mer smakintensiva druvor, som teknisk direktör Jose Sanfins med skicklighet förmår omvandla till vin och ratings i absolut världsklass.
Grand Vin: Château Cantenac-Brown, Margaux 3. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2:a vin: Brio de Cantenac-Brown
Läge: Cantenac, AOP Margaux
Planterad areal: 48 ha
Planterade druvsorter: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc
Fatlagring: 15 mån. 60% ny barrique
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning





