Tillbaka

Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2017

Italien

Italien, Veneto

11% alk.

75 cl

1 fl. per st.
264,95 SEK
6 fl. per st.
219,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

11 timmar 2 min

så skickar vi det idag!

Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2017

Italien

Italien, Veneto

11% alk.

75 cl

Som Mariano Bugioni själv säger är detta vin "ett skamlöst förslag på Garganega och Durella-druvor som matchas till en mousserande brut".

Vi kan bara hålla med honom! Och vi älskar hans inspirerande sätt att skapa nya, fantastiska viner.

La Spudorato har en lysande halmgul färg och doftar intensivt av blommor och exotisk frukt. Smaken är nästan torr med en antydan till sötma. Vinet är delikat balanserat med frisk syra och mjuka tanniner.

Vi rekommenderar en serveringstemperatur på ca 6°C - till grillad fisk eller som en smakrik välkomstdrink.

Lo Spudorato består av 80% Garganega och 20% Durella.

1 fl. per st.
264,95 SEK
6 fl. per st.
219,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

11 timmar 2 min

så skickar vi det idag!

Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2017 passar bra till...

Om Buglioni

image

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet

”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen 

"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni

Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.

I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.

Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.

Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.

Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.

Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2017

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

11 %

Servering

8°C

Lagringspotential

4-5 år fra høståret

Förslutning

Champagnekork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter