
Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2018
Plocka upp korken och känn atmosfären lyfta! Med Buglionis Lo Spudorato är du redo för en festlig kväll när de bubblande bubblorna fyller din mun och förväntan byggs upp.
En fräck kombination av druvorna Garganega och Durella utgör ryggraden i detta läckra mousserande vin från den berömda vingården Buglioni.
Färgen är ljust halmgul med stänk av skimrande "guld". Fina pärlor dyker upp i glaset när vinet hälls upp. Lo Spudorato charmar med sina härligt intensiva aromer av blommor och tropisk frukt. En härlig krämighet framträder i smaken, som avrundas med frisk syra och en bra struktur. Otroligt välbalanserat vin som kommer att fungera som den perfekta fest- och mysspridaren.
Detta vin passar utmärkt till aperitifer, kanapéer, lätta förrätter och grillat ljust kött eller fisk. Men den kan också användas för sig själv.
Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2018 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!