
Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019
Utmärkt italienskt årgångsbubbel!
Valpolicella-kometen Buglioni är mycket mer än 95-poängare Amarone och kanske världens bästa Ripasso:
Ta den kritikerrosade Lo Spudorato 2019, som imponerar med förmodligen den krispigaste och fruktigaste Vintage-Spumante i prisklassen.
Ett supermångsidigt val för mys, vardag, fest och mat... Prova - och du kommer inte att bli besviken!
Njut av den som aperitif - eller till lättare tapas, sallader, skaldjur, sushi och färska ostar. Servera vid 6-8°C.
Hur smakar Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019?
Vackert halmgult med fina, delikata bubblor.... Ur glaset stiger den mest utsökta doften av jasmin, citrus, päron, aprikos och ananas. Lo Spudorato 2019 är krispig och citrusaktig på tungan, där smaken utvecklas med koncentrerad tropisk fruktcharm och salta mineralnyanser ... Elegant och uppfriskande avslutning som lockar smaklökarna och väcker aptiten på en ny klunk! Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!