
Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018
Metodo Ancestrale låter gammaldags, men tro oss... Molì är så über cool som sin eleganta flaska med retrokapsel.
Nu kan du uppleva en helt ny, kaxig och sprudlande sida av Molinara, som normalt får nöja sig med en biroll som blanddruva i Ripasso, Amarone och Recioto.
Molì är samtidigt en toppmodern tolkning av den gamla Metodo Ancestrale, föregångaren till champagnemetoden, där vinet avslutar sin jäsning på förseglad flaska.
Det ger en torr och delikat mousserande rosé – som tveklöst är bland de mest spännande, karaktärsfyllda och uppfriskande vi har smakat!
Njut av den som aperitif – och till lätta förrätter med fisk och skaldjur, sushi, antipasti och krispiga sallader. Servera vid 8–10°C
Hur smakar Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018?
Elegant rosa med kopparskimmer och fina bubblor. Lätt grumlig på grund av framställningsmetoden. Näsan charmar med en härligt livlig doft av vilda rosor, saltad citrus, apelsinskal, jästdeg och röda skogsbär. I smaken torr, spröd och delikat fruktig med fina bubblor. Uppfriskande inslag av färska örter, salt och veteöl i eftersmaken. Ett härligt glas! Drick nu, eller lagra 4–6 år från skördeåret.
Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!