
Buglioni Vinlåda - 1 Ripasso och 5 Valpolicella Superiore
5+1-låda med Ripasso och Valpolicella Superiore.
Buglioni ligger i centrala Valpolicella i Veneto-regionen. Grundat 1993 av Alfredo Buglioni och idag drivs av sonen Mariano. Alla druvor handplockas, men endast de bästa 40% går till deras egna viner.
I lådan hittar du:
1 x Buglioni Ripasso 2016
5 x Buglioni Valpolicella Classico Superiore 2017
Buglioni “Il Bugiardo” Ripasso 2016
⭐ 95/100 Barego'mad - mad & vinblog
⭐ 93/100 James Suckling
⭐ 91/100 "Testvinder" Decanter
⭐ Gold Medal - Mundus Vini
TESTVINNARE i Decanter: "Et mørkt og intenst bæst af en Ripasso." Il Buglardo 2016 blev en delt nr. 1 ud af 93 toprødvine, da Decanter i april 2020 fandt markedets bedste Ripasso ved blindsmagning.
Buglioni Valpolicella Classico Superiore 2017
Fans av Valpolicellas saftigaste ’mini-Amarone’ kan se fram emot Buglionis helt nya L'Imperfetto. Danskarna känner och älskar redan familjen Buglioni för 95 poäng Amarone och en av världens bästa Ripasso-viner, Il Bugiardo.
Fin rubinröd färg. En härlig doft av mogna plommon, svarta körsbär och björnbär når näsan. L’Imperfetto kännetecknas av sin läckra ’smoothness’ och en förtrollande bärsötma. Silkeslena tanniner och en eftersmak som avrundas fint med inslag av kakao, nejlika och vanilj. En palett av frisk och mogen frukt utvecklar sig i munnen. Resultat: Ren smakupplevelse.
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!