0Varukorg

Tillbaka

Økologisk

Canta La Perdiz 2015, Dominio del Aguila

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
4 174,95 SEK
6 fl. per st.
3 724,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Guia Peñin
98 Point Robert Parker
97 Point Decanter
96 Point James Suckling
⭐ 4,5 Vivino

Beställ före

12 timmar 5 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Canta La Perdiz 2015, Dominio del Aguila

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

Vi har aldrig smakat något liknande. Hur lyckades Jorge Monzon, DRC:s trollkarlslärling, klämma in så mycket tät, mörk intensitet i ett enda rött vin - samtidigt som han behöll ett så elegant och raffinerat uttryck?

Det officiella Ribera del Duero-rådet har klassificerat årgång 2015 som "Excellent".

Canta la Perdiz, med sin fruktighet, kryddighet och täta tanniner, är det perfekta köttvinet. Läckert med lamm, men lika sublimt med nötkött - helst krokad! Njut av vinet efter syresättning vid 16-18°

1 fl. per st.
4 174,95 SEK
6 fl. per st.
3 724,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Guia Peñin
98 Point Robert Parker
97 Point Decanter
96 Point James Suckling
⭐ 4,5 Vivino

Beställ före

12 timmar 5 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Canta La Perdiz 2015, Dominio del Aguila

98 Point

Guia Peñin

Colour: bright cherry. Nose: balsamic, sweet spices, mountain herbs, fruit expression, red fruit. Palate: spicy, balsamic, good acidity, fruity.

98 Point

Robert Parker

The scarcest and rarest of the reds is the single-vineyard 2015 Canta la Perdiz, produced with the field-blend grapes of one of the oldest vineyards in the village of La Aguilera, a plot at 890 meters in altitude that has sandy and limestone-rich soils that give the wine a specific texture reminiscent of chalk. It's planted with a field blend dominated by Tempranillo but with small percentages of many other grapes, and the aim is to be able to ferment them all together. The ripeness of 2015 allowed for all the different varieties to achieve good ripeness, and they were all included in the wine, which fermented with full clusters and indigenous yeasts. It was foot trodden, and the malolactic and slow and long aging was in French oak barrels and lasted 31 months. It's a wine of perfume and finesse, gentle and tender, attractive and showy, developing nice complexity in the glass, with a more Mediterranean profile, some fennel and aromatic herbs. It has a velvety texture with very fine tannins. It also has very good freshness and balance, and it finishes long and dry. 1,220 bottles and 24 magnums were filled in May 2018.

97 Point

Decanter

I had never imagined how delicate Ribera del Duero could be until I tasted Jorge Monzón’s wines. A pure joy of floral and fruity aromas, easy-going yet impressively complex and long: a new benchmark for elegance and depth in Spain. One of those wines that changes perceptions. 40 months’ oak.

96 Point

James Suckling

Aromas of wild blackberries, blueberries, dried violets, tobacco, cedar, pine and dark chocolate. It’s full-bodied with firm, chewy and powdery tannins, framing a rich core of black and blue fruit. Deep and polished with lingering vanilla and spice notes. Lots of stone and tar character. From organically grown grapes

⭐ 4,5

Vivino

Canta La Perdiz 2015, Dominio del Aguila passar bra till...

Hur är Canta La Perdiz 2015, Dominio del Aguila framställt?

Canta la Perdiz 2015 görs av handskördade druvor från 100-150 år gamla vinstockar, många av dem oympade. Främst Tempranillo, men även inplanterade sorter som Bobal och Albillo. Det enda fältet ligger nära byn La Aguilera på 890 meters höjd. Markens söderläge och den sandiga jordmånen över porös kalksten ger vinet dess unika blandning av karaktär och parfymerad elegans.
Efter traditionell fottrampning av handskördade och hela druvklasar jäses musten utan användning av odlad jäst. Den malolaktiska jäsningen sker på fat - en mycket långsam process vid låg temperatur. Efter 31 månaders fatlagring på mestadels franska ekfat buteljeras vinerna manuellt. Inget utrymme, ingen filtrering.

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2015

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+20 år fra høståret

Förslutning

Kork
Liknande produkter