Hur smakar Casanova di Neri, Brunello Cerretalto 2012 i trækasse?
En närmast explosiv och vackert parfymerad doft med viol, körsbär, plommon och kryddnejlika samt komplexa inslag av katrinplommon, läder, tobak, mokka och vanilj. Fyllig, mjuk och intensiv i gommen med perfekt balanserad syra och fina, täta tanniner. Fantastico! Drick nu med syresättning eller spara +20 år från skördeåret.
Casanova di Neri, Brunello Cerretalto 2012 i trækasse passar bra till...
Hur är Casanova di Neri, Brunello Cerretalto 2012 i trækasse framställt?
Cerretalto Brunello 2012 är gjord av 100% Sangiovese, noggrant utvald från Cerretaltos enda vingård i östra Montalcino. Planen är naturligt formad som en amfiteater och sluttar svagt österut ner mot floden Asso. Galestro-mergel med steniga flodavlagringar och hög järn- och magnesiumhalt. Druvorna skördas för hand i 4 omgångar. Musten från de avskalade druvorna jäses temperaturkontrollerat och spontant, utan tillsats av industriell jäst. 29 dagars maceration, med hjälp av ett fällningssystem. Lagrat 36 månader på ekfat och 24 månader på flaska före lansering.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener













