
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Cerretalto 2015 i trækasse
Inte "bara" 100... utan 110 poäng från världens bästa sommelier !!!!
Denna (mer än) perfekta Brunello Riserva 2015 kommer med största sannolikhet att gå till historien som ett av de största röda viner som någonsin producerats på italiensk mark...
Cerretalto är perfektionismens sinnebild. Fälturvalet, den noggranna sorteringen av de skördade druvorna, vinifieringen, mognaden - bara det allra bästa är tillräckligt bra. Vinet kännetecknas av silkeslen elegans, uttrycksfullhet och komplexitet av en annan värld.
Även om Cerretalto är långt ifrån gratis är Giacomo Neri angelägen om att påminna oss om att familjen inte tjänar ett öre på det - vinet är ett prestigeprojekt som kommer att sätta vingården på förstasidorna i vintidningar runt om i världen.
Fyll källaren innan det är för sent - vi har sällan sett en mer självklar och eftertraktad investeringsfastighet!
Njut av det till saftigt nötkött, lamm med medelhavskryddor, inälvsmat, mustiga pastarätter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Cerretalto 2015 i trækasse passar bra till...
Hur är Casanova di Neri Brunello di Montalcino Cerretalto 2015 i trækasse framställt?
Cerretalto Brunello är gjord av 100% Sangiovese, noggrant utvald från Cerretaltos enda vingård i östra Montalcino. Planen är naturligt formad som en amfiteater och sluttar svagt österut ner mot floden Asso. Galestro-mergel med steniga flodavlagringar och hög järn- och magnesiumhalt. Druvorna skördas för hand i 4 omgångar. Musten från de avskalade druvorna jäses temperaturkontrollerat och spontant, utan tillsats av industriell jäst. 29 dagars maceration, med hjälp av ett fällningssystem. Lagrat 36 månader på ekfat och 24 månader på flaska före lansering.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning











