



Casanova di Neri Brunello di Montalcino Giovanni Neri 2018
Vilken debut… Casanova di Neris nya vin från enskild vingård, Giovanni Neri, stjäl allt rampljus och stormar in som årets bästa Brunello 2018, tillsammans med Biondi Santis Riserva, hos James Suckling!
Också i Intravinos storsmakning av mer än 120 Brunello-viner från 2018 triumferar Giovanni Neri som delad testvinnare. Ett must-try för alla fans av Casanova di Neri.
Vinet, som kommer från en urgammal, otämjd enskild vingård med ett halvt sekel gamla Sangiovese-stockar, är helt enkelt fenomenalt!
Endast de absolut bästa druvorna från markens 7 hektar i Sesta hittar väg till denna super-Brunello. Mycket få flaskor har producerats, och vi har tilldelats ynka 10 lådor.
Det här är Brunello'n ALLA pratar om och vill smaka på — men som få kommer att få tag på. Skynda dig!
Njut av den till vilt, saftigt nötkött, lamm med örter, gris, mustiga pastarätter, svamprisotto och mogna ostar. Servera vid 16–18°C.
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino Giovanni Neri 2018?
Vid upphällningen elegant körsbärsröd med begynnande tegeltoner nära glasets kant… Doften imponerar med både kraft och parfym från en annan värld! Ur glaset strömmar parfym av viol och lavendel, apelsinskal, röda och svarta körsbär, plommon, granatäpple, tryffel, vitpeppar, svart te, krossad sten, rosmarin, enbär, rök och läder… Yes, det är STOR Sangiovese i glaset! Texturen är ren silkessäft på tungan, medan mineraliteten och frukten manifesterar sig med en sällsynt nyanserikedom och kraft... Den minutlånga eftersmaken sätter allt på plats med klassiska toscanska örter, chokladtoner och så fint mejslade tanniner att texturen får håren att resa sig i respekt... Världsklass! Drick nu, eller lagra +20 år från skördeåret.
Om Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener