
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova Magnum 2018 i trækasse
"Årgången 2018 för Toscana var, enligt de flesta bedömare, exceptionellt bra." - Wine Searcher
Montalcinos bästa Brunelloproducent är tillbaka i toppform med 98 poäng, vilket gör Tenuta Nuova till ett av årgångens största viner. Här får du den legendariska Brunello i en exklusiv och åldersvänlig magnumflaska.
Efter en svår årgång 2017 där bara de bästa lyckades göra bra Brunello, är både Robert Parker och Wine Enthusiast överens om att årgången 2018 är "outstanding". Balanserade och harmoniska Brunello med parfymerad Sangiovese-frukt och en silkesstruktur som får det att vattnas i munnen.
Tenuta Nuova visar återigen varför det anses vara en av de största Brunello i Montalcino.
Njut av det till lammrätter, biffar, mustiga pastarätter, svamp och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova Magnum 2018 i trækasse?
Direkt från den ikoniska flaskan presenterar Tenuta Nuova sig med en koncentrerad körsbärsröd färg med vackra tegelstensnyanser i kanten. Exklusiv och komplex Brunello-notis av solmogna röda och mörka körsbär, vilda hallon, krossade rosor, blodapelsinskal, mynta och anis varvas med djupa inslag av mineralisk skogsmark, granit och tryffel ... Det finns så många lager i doften redan! Vinet landar friskt och silkeslent i munnen och med en akrobatisk lätthet flyter Sangiovese-frukten över tungan medan bärnyanser, torkade örter och fatkryddor samspelar perfekt. Tanninerna är mogna och rundade, men ger ändå struktur och kropp till Brunello i världsklass och garanterar den en livslängd på minst 20-25 år. Tenuta Nuova är på gång under 2018.
Hur är Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova Magnum 2018 i trækasse framställt?
Tenuta Nuova 2018 är tillverkat av 100% Sangiovese, noggrant utvalt från Casanova di Neris "nya" vingårdar i södra Montalcino. Fälten är noggrant utvalda efter läge, jordmån och solexponering - och planterade med noggrant utvalda kloner. Alla med ett mål i åtanke: att skörda Sangiovese-druvor av exceptionell kvalitet.
Manuell skörd följs av manuell druvurval - både före och efter avskalning! Musten spontanjäses temperaturkontrollerat med 24 dagars maceration. Vinet lagras i 30 månader på 500 liters franska ekfat, varav 5% är helt nya, och 18 månader på flaska innan det släpps.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener





