



Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2014
Det är tillräckligt bra... White Label 2014 är gjord på Sangiovese från Tenuta Nuova och Cerretalto - druvor som normalt betingar ett flaskpris på över 1.000 pund!
Resultatet är, enligt Casanova di Neris egna väl valda ord, "den mest eleganta och komplexa White Label någonsin".
Njut av det till rött nötkött, lamm, risotto, pasta med medelhavsörter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Casanova di Neri är en familjeägd vingård belägen i östra Montalcino. Grundades 1971 av Giovanni Neri och har sedan 1991 letts av hans son Giacomo. Casanova di Neris viner kommer från premiumvingårdar som Cerretalto, Le Centine, Pietradonice och Podernovo.
Oenologisk konsult är "Italiens bästa vinmakare", Carlo Ferrini. Portföljen sträcker sig från högt rankade Rosso di Montalcino till Brunelli i världsklass som Cerretalto och Tenuta Nuova och det supertoscanska Pietradonice. Husets vinstil kan beskrivas som unik, innovativ och relativt modern, kombinerad med en vördnadsfull respekt för natur och tradition. Planterat område: 63 hektar.
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2014?
Rubinröd färg med lockande aromer av krossade torkade violer, rosor, apelsinskal, färska körsbär och mogna plommon, fint understödda av tobak, cederträ och rostade kaffebönor från fatlagringen. Vackert balanserad i munnen med sammetslen frukt, friskhet, fatkrydda och eleganta tanniner i harmoniskt samspel. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2014 passar bra till...
Hur är Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2014 framställt?
White Label Brunello 2014 är tillverkad av 100% Sangiovese. Musten från de handskördade, avskalade druvorna jäses temperaturkontrollerat och spontant, utan tillsats av industriell jäst. 3-4 veckors maceration med hjälp av ett utfällningssystem. Lagrat 43 månader på ekfat och 6 månader på flaska före lansering.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener










