
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2015
Kvalitet och lagringspotential matchar konkurrenternas toppviner, men efter 43 månaders utveckling på stora slavonska fat smakar White Label redan häpnadsväckande bra när det släpps.
Kvaliteten och smaken slog helt enkelt alla rekord under 2015, som redan omnämns som det kanske bästa Brunello-året någonsin...
Njut av det till rött nötkött, lamm, risotto, pasta med medelhavsörter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Världsmästare Sangiovese? Casanova di Neri har samlat på sig fler 100 poängsutmärkelser än vi kan hålla reda på. Wine Spectator uttrycker det rakt på sak: "Den bästa Brunello-producenten i världen".
År 1971 planterade familjen Neri sina första vinstockar och 1978 lanserade de sitt första vin. Idag har huset 66 hektar vingårdar. Från de svalaste terroirerna, nära vingården i nordöstra Montalcino, skördas druvorna till Cerretalto och White Label, medan den berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare fält söder om Montalcino.
Medan White Label hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova subtilt med det moderna. Båda lagras på 500 liters franska ekfat, varav endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande viner i världsklass.
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2015?
Ljus körsbärsfärgad med tegelstensfärgade toner. I näsan textbok Brunello med djupt fascinerande dofter av vissna blommor, körsbär, torkade tranbär, läder, russin, tobak och medelhavsörter ... I munnen, slurping Sangiovese saftig med 2015: s överlägsna uppvisning av kraft och finess. Mogen, kanelkryddad rödbärsfrukt med parfymerade övertoner av viol. Lång, lakritsliknande avslutning med mästerligt integrerade tanniner som bådar gott för idag, imorgon och de närmaste 20 åren. Herregud!
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2015 passar bra till...
Hur är Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2015 framställt?
White Label Brunello 2015 är tillverkad av 100% Sangiovese. Musten från de handskördade, avskalade druvorna jäses temperaturkontrollerat och spontant, utan tillsats av industriell jäst. 3-4 veckors maceration med hjälp av ett utfällningssystem. Lagrat 43 månader på stora slavonska ekfat och 6 månader på flaska före frisläppandet.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning