
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2016
Gläd dig ... 2016 är föga förvånande den högst rankade White Label hittills från Casanova di Neri, den inofficiella världsmästaren i Sangiovese ...
Åtminstone om du frågar Wine Spectator, som hedrar familjen Neris vingård som "världens bästa Brunello-producent".
White Label är husets mest klassiska Brunello, som efter mognad på stora traditionella ekfat presenterar Sangiovese-druvan magnifikt fokuserad, härligt osmyckad och extremt attraktiv redan nu.
Njut av det till rött nötkött, lamm, risotto, pasta med medelhavsörter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2016?
Inbjudande körsbärsröd färg med en subtil orange nyans... Wow! Redan på näsan är det spännande friskt och magnetiskt mineraliskt med aromer av torkade blommor, röda och svarta körsbär, skogsmulleparfym, örter, tryffel, lakrits och tobak ... Festen fortsätter på tungan, där vinet lägger sig till rätta med en oemotståndligt silkeslen textur medan smaken utvecklas komplext och nyanserat i munnen. En verkligt harmonisk Sangiovese med mineralfiness och fruktkoncentration i nästan perfekt balans. En välvillig tanninbit i avslutningen fullbordar en stor Brunello-upplevelse. Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2016 passar bra till...
Hur är Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2016 framställt?
White Label Brunello 2016 är tillverkad av 100% Sangiovese. Musten från de handskördade, avskalade druvorna jäses temperaturkontrollerat och spontant, utan tillsats av industriell jäst. 3-4 veckors maceration med hjälp av ett utfällningssystem. Lagrat 43 månader på stora slavonska ekfat och 6 månader på flaska före frisläppandet.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning