



Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label Magnum 2018
Flytande Sangiovese-silke, doft av skogsmark och smakkomplexitet i världsklass... Här levererat i en exklusiv magnumflaska!
Japp, världens bästa Brunello-producent, enligt Wine Spectator, stämplar in i den nya superårgången 2018 med en Brunello som befäster husets kultstatus.
White Label är husets mest klassiska Brunello och firar 40-årsjubileum i årgång 2018. Vinet har lagrats på stora traditionella ekfat i 42 månader och presenterar Sangiovese-druvan magnifikt, fokuserat och underbart osmyckat. Bästa köp!
Njut av det till saftigt nötkött, lamm med örter, svamprisotto, fylliga pastarätter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label Magnum 2018?
I glaset har Brunello en kristallklar körsbärsröd färg med en liten antydan till orange på kanten. En aromatisk, parfymerad Sangiovese-doft förför redan från början med violer, hallon, smultron, torkade tranbär, saftiga röda körsbär och lite blåbär, med komplexa inslag av apelsinskal, kamfer, tobaksblad och choklad. Brunello landar på tungan med en silkeslen och sval smak av färsk frukt som långsamt öppnar sig för nyanserade toner av röda plommon, torkade medelhavsörter, lite tryffel och cederträ. Lång mineralisk avslutning med matvänliga tanniner och en frisk citrussmak. En fantastisk Brunello från Casanova di Neri som redan smakar fantastiskt, men som också har stor lagringspotential. Drick nu eller spara 15-20 år från skördeåret.
Om Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener