
Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova 2015 Dobbelt Magnum i trækasse
Den globala efterfrågan på Brunello di Montalcino Tenuta Nuova når tidigare osedda höjder med 2015-årgången, dels eftersom årgången är fantastisk och dels eftersom familjen Neri inte producerade en Tenuta Nuova för årgången 2014. Som alltid smakar vinet förbluffande bra redan vid frigivningen, men 2015 har en exceptionellt stor lagringspotential – förmodligen den största vi sett hittills – så du kan både köpa för att njuta nu och för de helt speciella tillfällena under 2030‑ och 2040‑talen!
Som alltid är fallet med Casanova di Neris toppviner är mängderna starkt begränsade.
Köp nu, och få en helt unik Brunello i källaren!
Casanova di Neri är ett familjeägt vinhus som ligger i östra Montalcino. Grundat 1971 av Giovanni Neri och sedan 1991 lett av sonen Giacomo. Casanova di Neris viner kommer från förstklassiga vingårdar som Cerretalto, Le Centine, Pietradonice och Podernovo.
Hur är Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova 2015 Dobbelt Magnum i trækasse framställt?
Brunello di Montalcino Tenuta Nuova är framställd på 100% Sangiovese, noggrant selekterad från Casanovas di Neris 'nya' vingårdar i södra Montalcino. Vingårdarna är omsorgsfullt utvalda med hänsyn till läge, jordmån och solexponering – och planterade med noggrant utvalda kloner. Allt med ett enda syfte: att kunna skörda Sangiovese‑druvor av enastående hög kvalitet.
Manuell skörd följs av manuell druvsortering – både före och efter avstjälkning! Musten genomgår spontan jäsning under temperaturkontroll med 24 dagars maceration. Vinet mognar 36 månader på ekfat samt 12 månader på flaska innan frigivning.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning
Allergener





