
Casanova di Neri Brunello White Label 2013
Ja, föregångaren imponerade som nr. 4 på Wine Spectators TOP100... Men fråga topprecensenter som Robert Parker och Vinous, och de kommer att försäkra dig om att Casanova di Neri Brunello White Label 2013, om möjligt, är ännu större!
2013 är ett helt exceptionellt Brunello-år som redan är säkrat en plats i historieböckerna som en extraordinärt stor och klassisk årgång:
Drick nu efter luftning, eller lagra i över 10 år från skördeåret.
Rekommenderas till rött nötkött, lamm, inälvsmat, tomatsås med medelhavsörter samt kraftiga ostar. Njut av vinet vid 16–18 °C.
Casanova di Neri är ett familjeägt vineri beläget i östra Montalcino. Grundat 1971 av Giovanni Neri och sedan 1991 lett av sonen Giacomo. Casanova di Neris viner kommer från förstklassiga vingårdar som Cerretalto, Le Centine, Pietradonice och Podernovo. Oenologisk konsult är ”Italiens bedste winemaker”, Carlo Ferrini. Portföljen sträcker sig från välrankade Rosso di Montalcino till renodlade världsklass-brunelli som Cerretalto och Tenuta Nuova samt supertoscanaren Pietradonice.
Husets vinstil kan beskrivas som unik, innovativ och relativt modern, kombinerad med vördnadsfull respekt för natur och tradition. Planterad areal: 63 hektar.
Hur smakar Casanova di Neri Brunello White Label 2013?
Näsan frestar med sött parfymdoftande aromer av körsbär, citrus och plommon, samt komplexa inslag av läder, fuktig skogsbotten, balsamico, tobak och kryddig vanilj. I munnen fyllig djup frukt, med elegant syra och täta, silkeslena tanniner. Lång finish, enorm Brunello!
Casanova di Neri Brunello White Label 2013 passar bra till...
Om Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener