
Casanova di Neri, Rosso di Montalcino 2016
På Italiens bästa vingårdar är varje vin av absolut toppklass. Casanova di Neri är det perfekta exemplet, eftersom det inte finns något "grundläggande" med denna lysande "Junior-Brunello":
Samma fält och druva. Samma omsorg från fält till vineri. Endast fatlagringen är förkortad - vilket gör frukten mer framträdande, priset lägre och drickglädjen extra hög!
2016 är en enorm årgång i Montalcino - definitivt större än 2014.
Njut till ljust kött, rött nötkött, pasta, pizza, charkuterier och ost. Servera vid 15-17°C.
Casanova di Neri är en familjeägd vingård belägen i östra Montalcino. Grundades 1971 av Giovanni Neri och har sedan 1991 letts av hans son Giacomo. Casanova di Neris viner kommer från premiumvingårdar som Cerretalto, Le Centine, Pietradonice och Podernovo. Oenologisk konsult är "Italiens bästa vinmakare", Carlo Ferrini. Portföljen sträcker sig från högt rankade Rosso di Montalcino till Brunello i världsklass som Cerretalto och Tenuta Nuova och det supertoscanska Pietradonice. Husets vinstil kan beskrivas som unik, innovativ och relativt modern, kombinerad med en vördnadsfull respekt för natur och tradition. Planterat område: 63 hektar.
Hur smakar Casanova di Neri, Rosso di Montalcino 2016?
Underbart fruktig doft med viol, färska körsbär och svarta plommon i förgrunden. Undertill hittar vi klassiska Sangiovese-hintar av balsamico, tobak och medelhavsörter. Medelfyllig och slurpigt saftig i munnen! Fräscht och mycket uppfriskande avslut med inslag av timjan och svart te och ett behagligt bett från tanninerna. Lättdrucken och mycket charmig! Drick nu eller spara 4-6 år från skördeåret.
Casanova di Neri, Rosso di Montalcino 2016 passar bra till...
Om Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning