



Casanova Di Neri Rosso Di Montalcino 2019
''Mini-Brunello'' från stjärnhuset Casanova di Neri, som skördar topprecensioner i massor och som upprepade gånger har uppnått mirakulösa 100 poäng hos de stora kritikerna.
Samma fält och druvor som de använder för sina toppviner. Samma omsorg från fält till vineri. Endast fatlagringen förkortas, vilket resulterar i ett oemotståndligt drickbart och fruktcharmigt vin.
Även i deras "vanliga" Rosso kan du känna storheten. En unik möjlighet att få en känsla för husets stil - utan att betala en förmögenhet för det!
Ja tack, vi är definitivt fans av denna Rosso från den extremt lovande årgången 2019.
Njut till ljust kött, rött nötkött, pasta, pizza, charkuterier och ost. Servera vid 15-17°C.
Hur smakar Casanova Di Neri Rosso Di Montalcino 2019?
Vacker körsbärsröd färg i glaset. En fruktig doft av viol, färska moreller och svarta plommon stiger upp ur glaset och lockar fram näsan. Undertill hittar vi klassiska Sangiovese-toner av balsamico och medelhavsörter, tillsammans med en antydan till tobak och subtil fatkrydda. I avslutningen kan man ana timjan och svart te. Saftighet och sublim dryckesglädje i överdådiga mängder! Drick nu eller spara 4-6 år från skördeåret.
Casanova Di Neri Rosso Di Montalcino 2019 passar bra till...
Hur är Casanova Di Neri Rosso Di Montalcino 2019 framställt?
Rosso di Montalcino 2019 är gjord av 100% Sangiovese från vingårdarna Le Centine och Pietradonice, som ligger söder respektive sydost om Montalcino. De handskördade Sangiovese-druvorna dubbelsorteras på fältet och i vingården så att endast frukt i världsklass hittar vägen till det färdiga vinet.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener










