



Castiglion Del Bosco Permassimo 2017 i trækasse
Se upp, Sassicaia! Prima Pietras toppvin, Per Massimo, levererar samma kultklass till halva priset.
Med drygt 83% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc och 2% Merlot är druvblandningen nästan identisk med världsberömda Supertuscans. I källaren behandlar Castiglion del Boscos främsta vinmakare, Cecilia Lioneschi, vinet i 18 månader på de finaste franska ekfaten.
Förbered dig på en nästan religiös vinupplevelse, men var försiktig. Prima Pietra finns bara i en kultvinliknande liten produktion på bara 2500 flaskor per årgång.
Njut av den till saftiga biffar, lamm med örter, mustiga pastarätter, svamp och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Castiglion Del Bosco Permassimo 2017 i trækasse?
Prima Pietra Per Massimo seglar runt i glaset med en koncentrerad mörkröd färg. Från glaset kommer de mest lockande aromerna av viol, mynta, björnbär, svarta körsbär och svarta vinbär, djupa inslag av grafit, läder, cederträ, lakrits och mörkrostade kaffebönor från den långa fatlagringen... Mums! Vinet är mjukt och flytande på tungan, där den koncentrerade frukten och fatet balanserar vackert med en elegant, frisk mineralitet, som i den kraftfulla årgången 2017 kan hänföras till den unika, högt belägna terroiren. Unga, silkeslena och matvänliga tanniner avrundar den långa finishen med stil ... Bravo! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Castiglion Del Bosco Permassimo 2017 i trækasse passar bra till...
Om Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 poäng och nästbästa vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY säger allt om världsklassen hos Castiglion del Bosco … och här talar vi alltså om husets ”normala” Brunello!
Castiglion del Bosco är en av de historiska vingårdarna som 1967 var medgrundare av Brunello-konsortiet. Vinerna är ekologiskt certifierade sedan 2016 och lutar stilmässigt åt den moderna, fatkryddade stilen. Professionella recensenter placerar tydligt Castiglion del Bosco i den absoluta Brunello-eliten.
Huset är också känt som "Montalcinos mest øde vingård", eftersom platsen omges av 1200 hektar UNESCO-skyddad skog. Detta unika mikroklimat gör Castiglion del Boscos terroir till något alldeles särskilt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco odlar 62 hektar ekologisk Sangiovese, fördelat på två specifika sektioner. Den 20 hektar stora Gauggiole-odlingen levererar främst druvor till husets Rosso di Montalcino, medan den 42 hektar stora odlingslotten Capanna uteslutande reserveras för Brunello di Montalcino. Detta storslagna terroir sluttar majestätiskt mot sydväst från toppstycket Campo del Drago på 460 meters höjd ner till fältets botten på 250 meter över havet.
Fastighetens toppmoderna vineri inkluderar en stor ekkällare med hundratals barriques. I källaren arbetar vinmakaren Cecilia Leoneschi tillsammans med ett oenologiskt superteam bestående av legenden Beppe Caviola samt 100-poängsduon Elena Penna och Luca Currado från Barolo-huset Vietti.
Rad på rad med topprankningar år efter år placerar Castiglion del Bosco i den absoluta eliten bland Brunello-producenter. Bland husets "lyx-Brunellos" hittar vi till exempel den berömda enkelmarksvinet Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco egendomen Tenuta Prima Pietra, som är berömd för utmärkta supertoscanaviner baserade på franska druvsorter.
Castiglion del Bosco är mer än en världsklassvingård. Det är också platsen för en restaurerad medeltidsby med historiskt torn och borgbyggnad. De omsorgsfullt restaurerade ruinerna kompletteras av nyare byggnader i traditionell toskansk stil, som tillsammans utgör ett 5-stjärnigt lyxresort.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener