



Cavatina Premium Prosecco DOC Extra Dry
Topprankade Prosecco-läckerheter från det fashionabla Cavatina Premium-sortimentet. Festliga färger och krispig smak - till precis rätt pris.
Prosecco är det viktigaste mousserande vinet i Italien. En sprudlande och fruktig smakupplevelse som får allt fler fans runt om i världen. Även en oumbärlig ingrediens i Aperol Spritz!
Uppfriskande som aperitif och i ett mysigt glas. Passar utmärkt till skaldjur, sushi, krispiga sallader, antipasti och lätta pastarätter. Njut av vinet vid 6-10°C
Kom ihåg Aperol Spritz! 3 delar Cavatina Premium Prosecco DOC Extra Dry 2 delar Aperol - beställ här 1 del kolsyrat vatten - Servera med is, garnera med 1-2 halva apelsinskivor. Salute!
Hur smakar Cavatina Premium Prosecco DOC Extra Dry?
Glittrande halmgult med fina bubblor i glaset. Doften är blommig och härligt fruktig. Jasmin, äpple, päron, citrus och vit persika. Frisk och uppfriskande i gommen, harmoniskt avrundad med halvtorra inslag av sötma. Classic Prosecco Extra Dry - i hög kvalitet! Drick nu eller spara 2-3 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Cavatina Premium Prosecco DOC Extra Dry passar bra till...
Hur är Cavatina Premium Prosecco DOC Extra Dry framställt?
Cavatina Premium Prosecco är tillverkad av 100% Glera från regionen Veneto i nordöstra Italien. Druvorna skördas manuellt och transporteras till vineriet i små lådor för att undvika tryckskador/oxidation. Här pressas de försiktigt så att endast den mest delikata druvmusten används.
Först görs ett vitt vin genom temperaturkontrollerad jäsning vid 18-22°C i ståltankar. Den låga temperaturen bevarar vinets flyktiga fruktsmaker. Den andra jäsningen sker i trycksatta ståltankar för att bevara bubblorna i vinet. Före buteljeringen tillsätts socker (dosage) så att det färdiga vinet har en sockerhalt på 15 gram per liter (Extra-Dry/Semi-dry).
Druvor
Glera












