
Cave de Bissey Givry rouge 2019
Är du osäker på var du ska leta efter fina vinröda fynd?
Vi har ett tips: Givry i Côte Chalonnaise, som erbjuder några av regionens mest saftiga exemplar – perfekt för att släcka din frukttörst!
Wine Enthusiast hyllar Givry för sina delikata och fruktiga viner som erbjuder omedelbar charm och rikligt med drickglädje...
Det finns goda skäl att njuta av Givrys 2019-årgång, en Bourgogne-årgång som har skapat rubriker världen över och som vissa kallar den bästa någonsin. 2019 erbjuder många säkra köp, och Cave de Bisseys smakrika Givry är ett utmärkt exempel.
Njut av denna Givry till fågel, vilt, ankbröst, stekt fisk, svamp och charkuterier. Servera vid 14–17 °C.
Hur smakar Cave de Bissey Givry rouge 2019?
Imponerande körsbärsröd färg i glaset. Ett vin som lockar med sina färska fruktaromer som stiger upp ur glaset i form av saftiga körsbär, jordgubbar och björnbär med inslag av lakrits, animaliska toner och kryddnejlika. En uppfriskande fläkt av mineralitet avrundar upplevelsen på ett vackert sätt. Drick nu eller förvara i 5–8 år.
Om Stéphane Brocard

Med ytterst sympatiska priser och betyg upp till 96 poäng erbjuder Closerie des Alisiers något så sällsynt som utmärkta Bourgogne-fynd!
Som son till världsberömde Jean-Marc Brocard i Chablis kan det verka märkligt att den talangfulle Stéphane Brocard valt att gå solo med sitt eget projekt, Closerie des Alisiers.
För den ambitiöse Stéphane var det dock inte optimalt att dela ledningen av faderns vingård med sina två syskon, sin svåger och sin svägerska. Och som stor kännare av Bourgogne sträckte Stéphanes intresse sig samtidigt bortom Chablis.
År 2007 grundade han därför Closerie des Alisiers och slog sig strategiskt ner i Marsannay – i den gynnsamma zonen mellan Chablis (i norr) och Bourgognes berömda Côte d'Or (i söder).
Closerie des Alisiers är namnet på Stéphanes mikronégociant, vars viner baseras på druvor från utvalda vinhus i hela Bourgogne – från Chablis i norr till Pouilly-Fuissé i söder. Därtill kommer druvor från Stéphanes egna vingårdar i Chablis och Pommard.
Stéphanes "hemliga vapen" är en nära och mångårig relation till hans samarbetspartners, som låter honom producera och buteljera vinerna i deras egna vinkällare. I den meningen handlar det i praktiken om domaineviner, som skapas och marknadsförs av en extern vinmakare.
Som vinmakare är Stéphane Brocard garant för friska och fruktiga viner med stor respekt för terroir, varför andelen nya ekfat aldrig tillåts överstiga 20%.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener