
Cerretalto Brunello MAGNUM 2012 i trækasse
Casanova di Neris flaggskepp Brunello i mycket eftertraktad Magnum-utgåva Levereras i originalfodral av trä.
Rekommenderas till rött nötkött, lamm, tomatsås med medelhavsörter och starka ostar. Njut av vinet vid 16-18°C.
Casanova di Neri är en familjeägd vingård belägen i östra Montalcino. Grundades 1971 av Giovanni Neri och har sedan 1991 letts av hans son Giacomo. Casanova di Neris viner kommer från premiumvingårdar som Cerretalto, Le Centine, Pietradonice och Podernovo. Oenologisk konsult är "Italiens bästa vinmakare", Carlo Ferrini. Portföljen sträcker sig från högt rankade Rosso di Montalcino till Brunelli i världsklass som Cerretalto och Tenuta Nuova och det supertoscanska Pietradonice. Husets vinstil kan beskrivas som unik, innovativ och relativt modern, kombinerad med en vördnadsfull respekt för natur och tradition. Planterat område: 63 hektar.
Cerretalto Brunello MAGNUM 2012 i trækasse passar bra till...
Hur är Cerretalto Brunello MAGNUM 2012 i trækasse framställt?
Cerretalto Brunello 2012 är gjord av 100% Sangiovese, noggrant utvald från Cerretaltos enda vingård i östra Montalcino. Planen är naturligt formad som en amfiteater och sluttar svagt österut ner mot floden Asso. Galestro-mergel med steniga flodavlagringar och hög järn- och magnesiumhalt. Druvorna skördas för hand i 4 omgångar. Musten från de avskalade druvorna jäses temperaturkontrollerat och spontant, utan tillsats av industriell jäst. 29 dagars maceration, med hjälp av ett fällningssystem. Lagrat 36 månader på ekfat och 24 månader på flaska före lansering.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning











