
Cevico b.io Nero d’Avola Rosato 2020
Läcker fruktig rosé gjord på Siciliens signaturdruva Nero d'Avola. Veganvänligt och tillverkat av 100% ekologiska druvor, vilket håller ditt vin fritt från herbicider, bekämpningsmedel och GMO.
Insekterna på b.io-seriens etiketter är alla viktiga för ekosystemet. Levande symboler för en grön framtid - med fokus på naturliga smaker och ett gemensamt avståndstagande från kemikalier.
Njut av det på terrassen - eller till skaldjur, sallader, fågel, tapas och lätta asiatiska rätter. Servera vid 8-12°C
b.io är vårt nya ekologiska och veganvänliga vinsortiment från Terre Cevico. Vi erbjuder nu totalt 7 varianter.
Bakom b.io-serien står Cevico från staden Lugo i Romagna-regionen. Cevico grundades 1963 och idag representerar gruppen 3 tappningsföretag, 15 vingårdar/kooperativ och 4500 anslutna vinodlare.
Det mycket professionella Cevico-teamet övervakar sina vinodlare inom vinodling, oenologi, laboratorieanalys och forskning.
Hur smakar Cevico b.io Nero d’Avola Rosato 2020?
Vacker, ljus orangeröd färg i glaset med intensiva aromatiska dofter av rosenblad, apelsinskal, jordgubbar och körsbär. Mjuka och eleganta fruktsmaker med inslag av salta mineraltoner i den uppfriskande och aptitretande avslutningen. Drick nu eller spara 2-3 år från skördeåret.
Cevico b.io Nero d’Avola Rosato 2020 passar bra till...
Om Cevico

Sashy Chardonnay, Zealy Sauvignon Blanc, Galante, Poggio Siresa Ripasso och Poggio Maru Negroamaro...
Cevico från Emilia Romagna står bakom en rad av Supervins mest populära viner!
Dessutom står Terre Cevico bakom Lambruscos kanske bästa och mest prisbelönta vinhus, Medici Ermete.
Emilia Romagna hyllas ofta som Italiens skafferi, eftersom det är i denna nordöstra italienska region som vi hittar världsberömda specialiteter som parmaskinka, parmesanost, balsamico och lambrusco.
Med utgångspunkt i detta gastronomiska paradis har Terre Cevico sedan starten 1962 etablerat sig bland Italiens viktigaste vinproducenter, med export till 69 länder världen över.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning