
Cevico b.io Pinot Grigio
Härligt mjukt och charmigt fruktigt vitt vin i den klassiska, populära Pinot Grigio-stilen.
Veganvänligt och tillverkat av 100% ekologiska druvor, vilket håller ditt vin fritt från herbicider, bekämpningsmedel och GMO.
Insekterna på b.io-seriens etiketter är alla viktiga för ekosystemet. Levande symboler för en grön framtid - med fokus på naturliga smaker och ett gemensamt avståndstagande från kemikalier.
Njut av vinet som aperitif - eller till fisk, skaldjur, sallader, sushi och lätta pastarätter. Servera vid 8-12°C
b.io är vårt nya ekologiska och veganvänliga vinsortiment från Terre Cevico! Vi erbjuder nu totalt 7 varianter.
Bakom b.io-serien står Cevico från staden Lugo i Romagna-regionen. Cevico grundades 1963 och idag representerar gruppen 3 tappningsföretag, 15 vingårdar/kooperativ och 4500 anslutna vinodlare.
Det mycket professionella Cevico-teamet övervakar sina vinodlare inom vinodling, oenologi, laboratorieanalys och forskning.
Hur smakar Cevico b.io Pinot Grigio?
Klar halmgul färg i glaset med friska smaker av äpple, päron, citrus och honungsmelon. Eleganta inslag av muskotnöt och skogsmark. Mjuk och härligt krämig i gommen med oemotståndlig fruktrenhet och en uppfriskande, lätt mineralisk eftersmak. Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Cevico b.io Pinot Grigio passar bra till...
Om Cevico

Sashy Chardonnay, Zealy Sauvignon Blanc, Galante, Poggio Siresa Ripasso och Poggio Maru Negroamaro...
Cevico från Emilia Romagna står bakom en rad av Supervins mest populära viner!
Dessutom står Terre Cevico bakom Lambruscos kanske bästa och mest prisbelönta vinhus, Medici Ermete.
Emilia Romagna hyllas ofta som Italiens skafferi, eftersom det är i denna nordöstra italienska region som vi hittar världsberömda specialiteter som parmaskinka, parmesanost, balsamico och lambrusco.
Med utgångspunkt i detta gastronomiska paradis har Terre Cevico sedan starten 1962 etablerat sig bland Italiens viktigaste vinproducenter, med export till 69 länder världen över.
Vindata
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning