



Château Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe A 2017 i trækasse
Outsidern Gerard Perse köpte, efter att ha sålt två stormarknadskedjor, Chateau Monbousquet (1993) och sedan Chateau Pavie (1998). Perses ankomst till Saint-Émilion gjorde honom kontroversiell redan från början: varken parisisk arrogans eller ultramoderna och koncentrerade viner var vanliga i regionen. Men bakom fasaden fanns en strävan efter perfektion som sedan dess har gett fantastiska resultat. Raketen började plötsligt med Perses första årgång av Pavie (1998), som fick 95 poäng av Parker. Sedan dess har det funnits en handfull perfekta Parker-betyg: 100 pts för åren 2000, 2005, 2009, 2010 och 2016. På nationell nivå fullbordades erkännandet 2012 med Pavies befordran till 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig ifrågasatts - 37 magnifika hektar fördelade över kalkstensplatåer och sydvända sluttningar. Avbladning i fruktzonen och systematisk grön skörd hjälper till att producera låga utbyten av perfekt solmogna frukter. I vingården genomgår frukten följande steg: strikt kvalitetssortering; kall maceration före jäsning; 6 veckors faktisk maceration; ytterligare koncentration genom "blödning" (saignee-metoden); malolaktisk jäsning och 18-32 månaders mognad på 70-100% nya barriques. Konsulterande oenolog: Michel Rolland. Andra vinet: Smaker från Pavia. Förutom Pavie och Monbousquet äger Gerard Perse den Grand Cru-klassade Pavie-Decesse.
Château Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe A 2017 i trækasse passar bra till...
Hur är Château Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe A 2017 i trækasse framställt?
Château Pavie 2017 är framställd av 60 % Merlot, 22 % Cabernet Franc och 18 % Cabernet Sauvignon. Druvorna skördades 2017 mellan 25 september och 3 oktober från Pavies spektakulära, 42 hektar stora enskilda vingård som reser sig från Saint-Émilions berömda kalkstensplatå och vidare nedför den branta, sydvända sluttningen "Côte Pavies". Efter en strikt kvalitetsselektion kallmacereras druvorna före jäsningen, som följs av en cirka sex veckor lång maceration tillsammans med druvskalen. Vinet fulländas med 18–24 månaders lagring på 70–100 % nya franska barrique-fat.
Om Chateau Pavie
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll













