
Chateau Bibian Haut-Médoc AOC MAGNUM 2015
"En mycket pålitlig etikett och priserna är rimliga", skriver Stephen Brooks. Chateau Bibian, som redan 1932 klassificerades som Cru Bourgeois Supérieur, har länge varit känt för att leverera mycket för pengarna.
Fantomåret 2015 är en ny milstolpe för Bibian.
Kritikernas hyllningar är välförtjänta. Familjen Meyre har i nära samarbete med den berömde Michel Rollands oenologiska laboratorium gjort stora investeringar för att höja kvaliteten - som till slut snubblar nära den ädla Cru Classé...
Njut av detta vin till det bästa av nötkött, lamm, kalvstek, fågel och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Chateau Bibian ligger i kommunen Listrac, belägen mellan (och något väster om) de berömda Margaux och St-Julien. Slottet grundades 1857 och har fått sitt namn efter den dåvarande ägaren Pierre Bibian. År 1932 uppnådde Chateau Bibian status som Cru Bourgeois Supérieur. Efter 130 år i samma familj köptes Bibian 1987 av den berömde fotbollsspelaren Jean Tigana, som blev Europamästare med det franska landslaget 1984. Sedan 1999 har Bibian tillhört den kvalitetsfanatiska familjen Meyre, som sedan länge äger ett annat slott i Listrac, Chateau Cap Léon Veyrin.
Hur smakar Chateau Bibian Haut-Médoc AOC MAGNUM 2015?
Vacker djup färg i glaset. Nosen har den oemotståndliga generositeten hos årgång 2015 med intensiva aromer av smultron, svarta körsbär, björnbär och svarta vinbär, läckert kompletterade med vanilj, kaffe och muskotnöt från fatet. Fina inslag av mynta, grafit och mineralitet. I gommen, rik och koncentrerad med fullmogen, läcker fatkryddad frukt. Lång och detaljerad avslutning med mineralisk friskhet och silkeslena tanniner. Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Chateau Bibian Haut-Médoc AOC MAGNUM 2015 passar bra till...
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning