



Chateau Canon la Gaffeliere Saint Emilion 1er Grand Cru Classé B 2015 ØKO i trækasse
"Om du kan tala franska, kan du också göra vin." Budskapet var tydligt när den tyskfödde greven Stephan von Neipperg 1985 fick Canon-La-Gaffelière i sin hand av sin far. Stephan samarbetade med oenologen Stephane Derenoncourt och investerade kraftigt i att förbättra planteringarna och produktionsanläggningarna. Det ultimata beviset på duelleringen kom 2012 när det röda vinet befordrades till 1er Grand Cru Classé B. Detta följdes av en 7:e plats i Wine Spectator Top 100, och de utlovade 100 poängen är inte långt borta i framtiden! Certifierad ekologisk sedan 2014 och experimenterar med biodynamiska metoder.
Hur smakar Chateau Canon la Gaffeliere Saint Emilion 1er Grand Cru Classé B 2015 ØKO i trækasse?
I glaset är vinet tätt rubinrött. Himmelsk doft med parfymiga violer och rosenblad, svarta vinbär, mörka plommon och körsbär som förenas med torkade örter från Cabernet Franc-druvan. Komplexa fattoner av cigarrlåda, grafit, kaffe, rostat bröd, choklad och vanilj träder också fram i den eleganta bouqueten. I munnen stort, rikt och kraftfullt som en äkta Grand Cru Classé. Den mörka bärfrukten sveper över tungan med stor finess och smakdjup. Sju år på fat och flaska har samtidigt rundat av tanninerna, som nu framstår mjuka och välkomnande. Extremt lång eftersmak med lager-på-lager av läckra fruktnyanser kombinerat med en frisk kalkig mineralitet. Drick nu, eller lagra 15–20 år från skördeåret.
Chateau Canon la Gaffeliere Saint Emilion 1er Grand Cru Classé B 2015 ØKO i trækasse passar bra till...
Hur är Chateau Canon la Gaffeliere Saint Emilion 1er Grand Cru Classé B 2015 ØKO i trækasse framställt?
Chateau Canon la Gaffeliere Saint-Emilion Grand Cru Classé från årgång 2015 är gjord på en blend av 55 % Merlot, 38 % Cabernet Franc och 7 % Cabernet Sauvignon. Vinet har lagrats på franska ekfat (barriques) i 17 månader, varav 55 % nya fat.
Om Chateau Canon la Gaffeliere
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll