
Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse
Margaux 3. Cru Classé har anlänt i kritikerrosad superform!
Den med spänning väntade årgången 2023 markerar en ny era för Cantenac-Brown – eftersom just detta vin utsetts att inviga slottets nya, hållbara vinkällare.
Vi talar 100 % ”cutting edge” utrustning och hela 68 små jäsningstankar, som möjliggör ”parcel-for-parcel” vinifiering med extrem precision och helt utan pumpar.
Resultatet är en helt fantastisk fruktkaraktär, då alla druvor i blenden på 71,5 % Cabernet Sauvignon, 27 % Merlot och 1,5 % Cabernet Franc är skördade vid optimal mognad. Mycket talande sträcker årets skörd sig över den längsta perioden i slottets historia...
Merlot skördades under perioden 7–19 september. Cabernet Franc 28 september – och slutligen sent mognande Cabernet Sauvignon från 20 september till 6 oktober 2023.
Därtill gallrades omkring 50 % av druvorna bort, så att endast de allra bästa hittar vägen till denna Grand Vin. I källaren har den vårdats på de finaste franska ekfaten, varav 60 % är helt nya och resten ett år gamla. Resultatet är sensationellt…
”Its velvety, fleshy, and bright side takes you on a journey to the heart of our terroir. The dense and rich color leaves a striking impression on both the wine and the mind. The captivating aromas of red fruits and its complex nose capture the senses, while the palate, tense yet generous, reveals a savory richness.” – Château Cantenac Brown
Levereras i originala trälådor vid köp av 6 flaskor.
Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse passar bra till...
Om Chateau Cantenac-Brown
Cantenac-Brown är berömt för sin bisarra slottsbyggnad, som den skotske målaren John Lewis Brown lät uppföra i traditionell tudorstil. Slottet är uppkallat efter samma Brown och efter sin hemkommun.
Rent vinmässigt var Cantenac Brown fram till 1990 inte Cru Classé värdig. Sedan dess har det investeringsintresserade AXA Millésimes och från 2006 nuvarande ägaren, familjen Simon Halabi, höjt kvaliteten år för år.
Planteringstätheten på hela 10 000 planter per ha ger färre, mindre och mer smakintensiva druvor, som teknisk direktör Jose Sanfins med skicklighet förmår omvandla till vin och ratings i absolut världsklass.
Grand Vin: Château Cantenac-Brown, Margaux 3. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2:a vin: Brio de Cantenac-Brown
Läge: Cantenac, AOP Margaux
Planterad areal: 48 ha
Planterade druvsorter: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc
Fatlagring: 15 mån. 60% ny barrique
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener

















