0Varukorg

Tillbaka

Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

75 cl

1 fl. per st.
669,95 SEK
6 fl. per st.
544,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95-96 Point James Suckling
94-96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
94-96 Point Vinum
94-96 Point Alexandre Ma
93-96 Point Antonio Galloni
93-95 Point Robert Parker

Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"95-96 points. Impressive precision to this, offering blackcurrants, blackberries and cherries, as well as hints of cedar and dark fruit" - James Suckling

"94-96 points. 2023 is the first vintage produced in the new, state-of-the-art gravity cellars, which really made a difference this year" - Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

"93-96 points. Cantenac Brown is one of the more extroverted wines in Margaux. It's a style that works so well" - Antonio Galloni

Margaux 3. Cru Classé har anlänt i kritikerrosad superform!

Den med spänning väntade årgången 2023 markerar en ny era för Cantenac-Brown – eftersom just detta vin utsetts att inviga slottets nya, hållbara vinkällare.

Vi talar 100 % ”cutting edge” utrustning och hela 68 små jäsningstankar, som möjliggör ”parcel-for-parcel” vinifiering med extrem precision och helt utan pumpar.

Resultatet är en helt fantastisk fruktkaraktär, då alla druvor i blenden på 71,5 % Cabernet Sauvignon, 27 % Merlot och 1,5 % Cabernet Franc är skördade vid optimal mognad. Mycket talande sträcker årets skörd sig över den längsta perioden i slottets historia...

Merlot skördades under perioden 7–19 september. Cabernet Franc 28 september – och slutligen sent mognande Cabernet Sauvignon från 20 september till 6 oktober 2023.

Därtill gallrades omkring 50 % av druvorna bort, så att endast de allra bästa hittar vägen till denna Grand Vin. I källaren har den vårdats på de finaste franska ekfaten, varav 60 % är helt nya och resten ett år gamla. Resultatet är sensationellt…  

”Its velvety, fleshy, and bright side takes you on a journey to the heart of our terroir. The dense and rich color leaves a striking impression on both the wine and the mind. The captivating aromas of red fruits and its complex nose capture the senses, while the palate, tense yet generous, reveals a savory richness.” Château Cantenac Brown

Levereras i originala trälådor vid köp av 6 flaskor.

1 fl. per st.
669,95 SEK
6 fl. per st.
544,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95-96 Point James Suckling
94-96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
94-96 Point Vinum
94-96 Point Alexandre Ma
93-96 Point Antonio Galloni
93-95 Point Robert Parker

Recensioner av Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse

95-96 Point

James Suckling

Impressive precision to this, offering blackcurrants, blackberries and cherries, as well as hints of cedar and dark fruit. Medium to full body. Creamy and fine tannins.

94-96 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

2023 is the first vintage produced in the new, state-of-the-art gravity cellars, which really made a difference this year. Sporting a dark hue, the intense aromatic profile shoots out its blackberry, espresso, flowers, cherries, and truffle with only a single swirl. On the palate, the wine is opulent, powerful, rich, and intense, yet, it is also light on its feet due to its complementing acidities. The finish is long, intense, energetic, and rich, with layers of sweet, polished, luscious fruits, with just a hint of spice, and peppery cocoa on the back end. The wine is a blend of 71.5% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, and 1.5% Petit Verdot. 13.6% ABV, 3.64 pH. The Grand Vin was produced using only 52% of the harvest. Picking took place September 7 - October 6, making this the longest harvest in the history of the estate. Drink from 2029-2055. 94-96 Pts.

94-96 Point

Vinum

Restrained, very noble, profound, with dark fruit and a playful character; crisp, like biting into a basket of fresh berries; plenty of tannins, seamlessly silky, gaining momentum while remaining highly elegant; has gained precision thanks to the new winery facilities.

94-96 Point

Alexandre Ma

93-96 Point

Antonio Galloni

The 2023 Cantenac Brown is concentrated, ample and generous right out of the gate. Blackberry, incense, new leather, tobacco, menthol and chocolate are all amplified to the maximum. As is often the case, Cantenac Brown is one of the more extroverted wines in Margaux. It's a style that works so well. Readers will have to be patient, as the 2023 needs time to shed some of its baby fat.

93-95 Point

Robert Parker

The first vintage produced in the estate's new state-of-the-art winery, the 2023 Cantenac Brown has turned out very well indeed, offering up aromas of dark berries, pencil shavings and violets, followed by a medium to full-bodied, rich and layered palate that's serious and precise, concluding with a long, resonant finish. This blend of 71.5% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot and 1.5% Cabernet Franc represents 52% of the estate's production; and it reflects both the new winery's enhanced capabilities, along with the presence of old-vine Cabernet Sauvignon derived from holdings recently acquired in the heart of the plateau of Margaux.

Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse passar bra till...

Om Chateau Cantenac-Brown

Cantenac-Brown är berömt för sin bisarra slottsbyggnad, som den skotske målaren John Lewis Brown lät uppföra i traditionell tudorstil. Slottet är uppkallat efter samma Brown och efter sin hemkommun.

Rent vinmässigt var Cantenac Brown fram till 1990 inte Cru Classé värdig. Sedan dess har det investeringsintresserade AXA Millésimes och från 2006 nuvarande ägaren, familjen Simon Halabi, höjt kvaliteten år för år.

Planteringstätheten på hela 10 000 planter per ha ger färre, mindre och mer smakintensiva druvor, som teknisk direktör Jose Sanfins med skicklighet förmår omvandla till vin och ratings i absolut världsklass.

Grand Vin: Château Cantenac-Brown, Margaux 3. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2:a vin: Brio de Cantenac-Brown
Läge: Cantenac, AOP Margaux
Planterad areal: 48 ha
Planterade druvsorter: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc
Fatlagring: 15 mån. 60% ny barrique

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Servering

16–18 °C

Lagringspotential

+20 år från skördeåret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Mest populärt just nu