
Chateau Chapelle Labory Fronsac AOC 2016
Alla experter är överens. Fronsacs kalkstenskullar är en terroir i toppklass och vinerna är bland de mest pålitliga köpen i hela Bordeaux. Inte minst i den magnifika årgången 2016, som många experter anser överträffar 2015.
Om du älskar Pomerol och St-Émilion finns det inget mer attraktivt alternativ än Fronsac. Jordmånen, druvorna och terroiren stämmer överens till nästan 100 procent - den enda skillnaden som spelar roll är priset!
Passar perfekt till feta charkuterier, rostbiff, kalvstek, lamm och fågel. Servera vid 16-18°C
Chateau Chapelle-Labory produceras på Chateau Jeandeman, som finns avbildat på vinetiketten. Slottet ägs av familjen Trocard, som har odlat vin i Fronsac sedan 1628. Jean Trocard själv leder arbetet i vingården, där 90% Merlot från 45-åriga vinstockar kompletteras av Cabernet Franc och Malbec. I vingården har Jean investerat i löpande konsultation från den välkända oenologen Stéphane Toutoundji, som utbildades av Michel Rolland.
Hur smakar Chateau Chapelle Labory Fronsac AOC 2016?
Inbjudande djupröd färg. Nosen charmar med ungdomliga dofter av viol, hallon, plommon och svarta vinbär, kompletterat med klassiska bourgognetoner av nyklippt gräs, grafit och cigarrlåda. Mjukt och fylligt i gommen med mogen frukt som imponerar med årgångens friska och oemotståndligt uppfriskande karaktär. Merlot-sexig, djupt charmig. Ett skolexempel på Fronsacs fantastiska valuta för pengarna! Drick nu eller förvara upp till 10 år från skördeåret.
Chateau Chapelle Labory Fronsac AOC 2016 passar bra till...
Hur är Chateau Chapelle Labory Fronsac AOC 2016 framställt?
Chateau Chapelle-Labory Fronsac 2016 är tillverkat av 90% Merlot och 10% Cabernet Franc från 30 hektar av den fossila röda lerjord som är typisk för Fronsac. Druvorna skördas från 45 år gamla vinstockar. Tillräckligt gammal för att leverera frukt med en extra växel av smakkoncentration och vitalitet!
Musten jäser med 30 dagars skalkontakt för noggrant balanserad extraktion av färg, smak och tannin. Vinet mognar sedan i 12 månader i betong- och ståltankar för att bevara frukten. Resultatet under toppåret 2016 är ett fruktdominerat "rättrådigt" vin på en mycket hög nivå.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning







