



Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2018
Château de Panigons historia går tillbaka till före franska revolutionen, och redan i den första Bordeaux-klassificeringen (Charles Cocks' Guide från 1850) nämndes de Panigon som en framstående Médoc. Sedan 2006 har Château de Panigon drivits av Corinne Leveilley Dadda och Georges Dadda, dotter och svärson till de nuvarande ägarna. Från slottets 53 planterade hektar på förstklassiga grusiga jordar gör paret två röda viner, Château Amour och Cru Bourgeois-flaggskeppet Château de Panigon. De ambitiösa röda vinerna görs i slottets toppmoderna vineri med hjälp av den välkända oenologiska konsulten Eric Boissenot.
Hur smakar Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2018?
Vid upphällning mörkt körsbärsröd med djup lila kant och en nästan svart kärna. Från glaset strömmar den omisskännliga doften av en stor, lyxig Médoc... Violer, frisk mynta, solmogna körsbär, plommon och intensiva svarta vinbär blandar sig elegant med klassisk grafit, läder, cederträ och rostade espressonoter… Château de Panigon glider ljuvligt silkeslen över tungan, där smaken med självsäkerhet som en Grand Cru Classé utvecklar årgångens kraftfulla fruktkoncentration... Lång och vackert kryddig avslutning med mineralska nyanser och silkeslena tanniner. Bättre än 2016? Mästerlig Médoc.... Drick nu, eller lagra i 15+ år från årgången.
Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2018 passar bra till...
Om Chateau de Panigon
Sedan 2006 har driften av Château de Panigon varit i händerna på Corinne Leveilley Dadda och Georges Dadda, som är dotter respektive svärson till de nuvarande ägarna.
Från slottets 53 planterade hektar på en förstklassig, grusrik jordmån producerar paret två röda viner, nämligen Château Amour och Cru Bourgeois-flaggskeppet Château de Panigon.
De ambitiösa röda vinerna framställs i slottets toppmoderna vineri med källarhjälp från den erkände oenologiska konsulten Eric Boissenot.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll