
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016
Vinexperterna håller med. 2016 är ett av de stora åren i Bordeaux - med röda viner som i stil och kvalitet kan jämföras med det legendariska 2010.
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru, från den passionerade vinfamiljen Vignobles Carles, är ett perfekt exempel på årgångens dygder: stor rikedom, minnesvärd koncentration och massor av fruktighet, drick-mig-nu-intresse. Ett fynd för priset!
Passar utmärkt till grillade biffar, fågel och anka. Servera vid 16-18°C
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru görs av den passionerade familjen Carles, som har gjort vin i St-Émilion i fyra generationer.
Vignobles Carles grundades av Mr Carles. Jean Claude Carles och hans fru Marie-Danielle Carles. Företagets huvudkontor, som ligger i Saint-Cristophe-des-Bardes, blev en del av familjens egendom 1880. Sedan dess har familjen utökat portföljen, som idag består av fem slott i St-Émilion och ett i Pomerol.
Familjen Carles är dedikerad till kvalitetsviner. Skördeavkastningen hålls låg - cirka 40 hektoliter per hektar - vilket bidrar till att producera fruktkoncentrerade och minnesvärda viner.
År 1999 togs familjeföretaget över av sönerna Jérôme och Gilles Carles, som dynamiskt och ambitiöst leder Vignobles Carles in i framtiden.
Hur smakar Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016?
Mörkt rubinröd i glaset. Näsan är lockande med intensiva aromer av skogshallon, mogna plommon och mörka bär, elegant ackompanjerade av svartvinbärsblad, tobak, cederträ och vanilj från fatet. Rund och fyllig i gommen med en sammetslen textur och charmig Merlot-frukt. Avslutar med mjuka tanniner, lakrits och fina kryddor, följt av djup, koncentrerad bärfrukt. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Hur är Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016 framställt?
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016 är gjord av 90% Merlot och 10% Cabernet Franc från 15 hektar 35-åriga vinstockar i kommunen Saint-Etienne-de-Lisse, öster om St-Émilion. Endast druvor från våra egna fält. Musten jäser i cementtankar, varefter vinet mognar i 12 månader, delvis på ekfat.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Lagringspotential
Förslutning