
Chateau du Courneau Margaux 2016
Margaux är den kommun som har flest Grand Cru-klassade slott, och distriktet är med rätta berömt för sina feminina och parfymerade Cabernet Sauvignon-blandningar.
Årgång 2016 anses vara extraordinär i Margaux och Chateau du Courneau är ett utmärkt exempel på nivån. Kvaliteten lutar sig starkt på Margaux Cru Classé ... så vi pratar förstklassigt värde för pengarna!
Passar utmärkt till ett gott nötkött, t.ex. med rött vinssås och grön sparris. Prova hjortkött, kalvkött eller lammkött med färska örter. Servera vid 16-18°C
Chateau de Courneau produceras på slottet Haut-Breton-Larigaudière, som ägs av den belgiska familjen de Schepper sedan 1964. Det historiska slottet i Haut-Breton-Larigaudière var en skugga av sitt forna jag när det togs över. Vinrankorna lämnades åt sitt öde och vinkällaren var i ett bedrövligt skick.
De nya ägarna, Ghislaine de Mour och Emile De Schepper, kastade sig helhjärtat in i renoveringsprocessen. De första 10 åren ägnades åt att återupprätta vingårdarna och produktionsanläggningarna.
Omkring 1970 började sönerna Jacques och Firmin ta över familjens vingårdar. Jacques fick det ekonomiska ansvaret, medan Firmin tog hand om vinproduktionen fram till sin död i en flygolycka nära Bordeaux 1987.
Under ledning av Jacques De Schepper har stora framsteg gjorts. Jäsningsanläggningen och fatkällaren totalrenoverades 1993, och andelen nya barriques ligger nu på Cru Classé-nivå. Resultatet i flaskan är, med legenden Clive Coates ord, "vanligtvis mycket bra".
Under mottot "investera i kvalitet" har flera fastigheter lagts till i familjens portfölj, som idag omfattar 5 vingårdar och handelsföretaget De Mour. Sedan 2000 har Jacques delat ägandet med sin son Olivier, medan hans dotter Hélène har tagit på sig olika marknadsförings- och ekoturismuppgifter sedan 2013.
Hur smakar Chateau du Courneau Margaux 2016?
Vacker djup rubinröd färg. Nosen är frisk, koncentrerad och klassiskt parfymerad med viol, mynta, färska hallon och svarta vinbär, elegant kompletterad med cederträ, lakrits, vanilj och kaffebönor från fatet. I gommen, underbart saftig och silkeslen med delikata, ungdomliga fruktsmaker och subtila fatnoter och fina tanniner i den kvardröjande eftersmaken. En Margaux med kraft och lagringspotential, men redan dricksglädjen är enorm.
Chateau du Courneau Margaux 2016 passar bra till...
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning