



Château Ferran Pessac-Léognan Blanc 2020
Topprankat restparti till drömpris… Fatjäst och fatlagrad burgunddödare från vittvinsmeckat Pessac-Léognan!
Château Ferran i Martillac har rötter ända tillbaka till 1700‑talet, då ingen mindre än Montesquieu ägde egendomen.
Idag drivs slottet av samma familj – nu i femte generationen – som med passion, omtanke och respekt för det unika terroiret har höjt nivån till att tillhöra de stora i Pessac-Léognan.
Under ledning av oenologen Christophe Ollivier och källarmästaren Aimée Aburto Sanchez skapades husets toppvita vin 2020 på 70 % Sauvignon Blanc och 30 % Sémillon, som selekteras från 4,83 hektar hållbarhetscertifierade grusmarker i Martillac.
Vinifieringen sker på franska ekfat om 300 liter, varav 10 % helt nya. Här mognar vinet 9 månader ytterligare “sur lie” – där den burgundiska omrörningen av jästresterna, bâtonnage, tillför extra fyllighet och komplexitet i smaken.
Resultatet har Grand Cru Classé-liknande kvalitet – och rekommenderas starkt. OBS – mycket få flaskor!
Hur smakar Château Ferran Pessac-Léognan Blanc 2020?
Château Ferran Blanc Pessac-Léognan står svagt gyllengul i glaset med friska gröna skiftningar… Doften är frisk och intensiv med aromer av fläderblom, persika, salt grapefrukt, lime, våta stenar och en aning ananas, som förenas vackert med lanolin, vanilj, smör och nötter från ekfaten… I munnen lätt krämig med en livlig, mineralisk friskhet i vacker balans med fatet och den delikata frukten. Lång och vackert nyanserad avslutning. Utmärkt vit Bordeaux! Drick nu, eller lagra 10+ år från skördeåret.
Smaknoter
Persika
Grapefrukt
Fläderblomma
Nötter
Våta stenar
Hur är Château Ferran Pessac-Léognan Blanc 2020 framställt?
Château Ferran Blanc Pessac-Léognan är 2020 komponerad av 70 % Sauvignon Blanc och 30 % Sémillon, utvalda från 4,83 hektar hållbarhetscertifierade grusmarker i Martillac. Sauvignon Blanc-druvorna genomgår en inledande maceration innan pressningen, medan Sémillon-klasarna pressas direkt. Vinifieringen sker på 300-liters franska ekfat, 10 % helt nya. Här får vinet därefter mogna ytterligare 9 månader "sur lie" – där den burgundiska omrörningen av jästresterna, bâtonnage, tillför extra fyllighet och komplexitet åt smaken. | Oenolog: Christophe Ollivier | Källarmästare: Aimée Aburto Sanchez
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener













